BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL seçim sonuçlarına ne tepki verdi?----

Dolar/TL seçim sonuçlarına ne tepki verdi?

Dolar/TL seçim sonuçlarına ne tepki verdi?
01 Nisan 2024 - 10:59 www.finansgundem.com

Yerel seçimler sonrası döviz kurlarında sınırlı bir yükseliş yaşanırken, dolar/TL, haftaya değer kazancıyla başlamasının ardından saat 15.45 itibarıyla 31,9587 seviyesinden işlem görüyor.

Geçen haftayı 32,34 seviyesinden kapatan dolar/TL, muhalefetin zaferiyle sonuçlanan yerel seçimlerin ardından bu sabah güne 32,43 zirvesinde başladı.

Dolar/TL, yeni haftaya da yükselişle başlamasının ardından saat 15.45 itibarıyla yüzde 1,4 azalışla 31,9587 'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 1.57 değer kaybıyla 34,4768, sterlin/TL yüzde 0,2 düşüşle 40,9500 seviyesinde bulunuyor.

Cuma günü yüzde 0,1 azalışla günü 104,5 seviyesinden tamamlayan dolar endeksi şu sıralarda yatay seyrediyor.

Küresel piyasalarda tatil havası devam ederken, bu hafta gözler, başta ABD'de açıklanacak istihdam raporu olmak üzere yoğun veri gündemine çevrildi.

Analistler, dünya genelinde enflasyon endişeleri devam etse de önemli merkez bankalarının faiz indirimlerine yakın zamanda başlayacağına ilişkin beklentilerin güçlü kalmayı sürdürdüğünü dile getirdi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankasının (BoE) haziranda faiz indirimlerine başlayacağı öngörülürken, bu hafta açıklanacak istihdam raporundaki verilerin piyasaların beklentileri üzerinde etkili olması öngörülüyor.

Öte yandan, geçen hafta cuma günü açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Jerome Powell, son enflasyon verilerinin, görmek istedikleri doğrultuda olduğunu ifade etti.

Analistler, bugün yurt dışında ABD imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 104 ve 103 puanın destek, 105 ve 106 seviyelerinin ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Küresel piyasalarda tatil havası devam ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)