BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL "gerilim" ile 2.92'ye çıkabilir----

Dolar/TL "gerilim" ile 2.92'ye çıkabilir

Dolar/TL gerilim ile 2.92'ye çıkabilir
24 Temmuz 2015 - 07:13 www.finansgundem.com

Societe Generale'den Kalen, artan gerilim ile birlikte TL'nin dolar karşısında zayıflayacağı tahmininde bulundu

Societe Generale'den Phoenix Kalen, Bloomberg News'a yaptığı değerlendirmede, artan gerilim ile birlikte TL'nin dolar karşısında Eylül itibariyle rekor 2.92 seviyesine zayıflayabileceği tahmininde bulundu.

Kalen, "Artan şiddet, koalisyon hükümetinin kurulmasına ilişkin görüşmelerin henüz başarı ile sonuçlanmaması ile birlikte seçim ihtimalinin arttığı Türkiye'de sorunları artırdıyor. Volatil gıda ve enerji fiyatlarının yanında, hızlanan çekirdek enflasyon Merkez Bankası'jın gevşeme çevrimini sona getirdi ve tüketici güveni iki ayın en düşük seviyesine indi. Savaş tehdidi Türk varlıklarının cazibesini daha da azaltacak" dedi.

Societe Generale'in Londra ofisinden gelişen piyasalar stratejisti Kalen, "Bölgesel güvenlik riskleri artmakta ve bu durum, erken seçim ihtimalinin artması ile birlikte piyasa beklentilerinde zaten var olan kırılganlığı güçlendiriyor," şeklinde görüş bildirdi. Kalen, liranın dolar karşısında Eylül ayı itibariyle rekor 2.92 seviyesine gevşeyeceği tahmininde bulundu.

Türk Lirası, bu yıl, 24 gelişen ülke para birimi arasında üçüncü en kötü performansı gösteren para birimi ve dolar karşısında yılın başından bu yana yüzde 15 zayıfladı. Hisse senetlerinin gösterge endeksi aynı dönemde yüzde 8.6 düşerken, iki yıl vadeli tahvillerin faizi 193 baz puan arttı.

Kalen, "Türk varlıkları muhtemelen bulunduğu noktaya göre daha da kötüleşecek" dedi.

Kalen ayrıca, "Türkiye'nin İncirlik Hava Üssü'nün kullanımını koalisyon güçlerine açması ABD ile sürdürülen müzakerelerde kayda değer bir işaret ve Türkiye'nin IŞİD'in saldırganlığını gidermede Türkiye'nin çabalarını artırma istekliliğini gösteriyor. Ancak bu karar ayrıca Türkiye'nin daha fazla IŞİD saldırıları ve misillemesi ile karşılaşmasına neden olabilir" şeklinde görüş bildirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)