BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL 2.87'yi geçti----

Dolar/TL 2.87'yi geçti

Dolar/TL 2.87'yi geçti
17 Ağustos 2015 - 18:31 www.finansgundem.com

Gözlerin çevrildiği AK Parti-MHP görüşmesinden koalisyon çıkmaması sonrası dolar rekor tazeledi.

Tüm gün rekor seviyeleri yukarı taşıyan dolar/TL, Başbakan Davutoğlu'nun MHP lideri Bahçeli ile görüşmesinin de koalisyon zeminini oluşturmadığını açıklaması sonrası, rekor tazeledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin koalisyonu ve azınlık hükümetine desteği uygun görmediğini ifade etti. Davutoğlu "Bahçeli kesinlikle erken seçime destek vermeyeceğini de ifade etti" diye konuştu. Davutoğlu "Maalesef koalisyon zemini oluşmadı" dedi.

Açıklamaların ardından dolar/TL 2,8678'e yükseldi, akşam saatlerinde ise kur 2.87'yi aşarak rekor tazeledi.

İşsizlik verisi
İşsizlik oranı Mayıs'ta yüzde 9.3 ile beklentilerin üstünde gerçekleşti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 9 olmuştu. Mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı ise yüzde 10,2 oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçen Perşembe CHP lideri Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme sonrası erken seçimin tek ihtimal haline geldiğini açıklamıştı. Bu haberlerin ardından Türk varlıklarında sert satış yaşandı. Türk Lirası haftayı yüzde 2'lik kayıpla dolar karşısında rekor düşük seviyelere yakın tamamladı.

Öte yandan Türk Lirası'nın Amerikan doları karşısında tarihin en düşük seviyelerini görmesinin ardından siyaset kanadından yeni yorumlar geliyor.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci kura müdahale etmenin gerekli olmadığını savundu. Dolar/TL'nin piyasada dengesini bulacağını belirten Zeybekci "Sakin olmak lazım" diye konuştu. Merkez Bankası'nın yarın vereceği faiz kararına ilişkin de konuşan bakan, faiz indirimi beklentilerinin olmadığını söyledi.

Zeybekci "MB'nin eli 5 ay öncesine göre daha zayıf" dedi.

Goldman Sachs analistleri ise yayınladığı raporda yarın TCMB'den bir Faiz artışı beklediklerini ifade ettileri.

Borsa düşüşle kapandı
BIST 100 endeksi günü yüzde 0.5 düşüşle 76.922 puandan kapadı. Euro/TL ise 3.18'in üzerine yükseldi.

2 yıllık gösterge tahvil faizi ise yüzde 10,28 oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)