BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar/TL 26 TL'nin üzerinde seyrediyor----

Dolar/TL 26 TL'nin üzerinde seyrediyor

Dolar/TL 26 TL'nin üzerinde seyrediyor
11 Temmuz 2023 - 11:56 www.finansgundem.com

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 26,1120 seviyelerinden işlem görüyor.

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 26,0973'ten tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 11.15 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 26,1120'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,2 artışla 28,7620'den, sterlin/TL de yüzde 0,2 değer kazancıyla 33,6250'den satılıyor.

Bugün düşüş eğilimini üst üste 4. işlem gününde taşıyan dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,2 altında 101,8 seviyesinde dengelendi. Euro/dolar paritesi ise 1,1030 ile yaklaşık son 2 ayın en yüksek seviyesini test etmesinin ardından 1,1010'da seyrediyor.

Analistler, ABD'de enflasyon baskısının yumuşayabileceği beklentisi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadelede kararlı olmasına karşın Banka'nın "şahin" adımlarında sona yaklaştığına yönelik öngörülerin günden güne güç kazanmasıyla dolara olan talebin azaldığını ifade etti.

ABD'de enflasyon ve resesyon ikileminin varlık fiyatları üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü aktaran analistler, yarın ABD'de açıklanacak olan enflasyon verilerinin yatırımcıların odağında bulunduğunu söyledi.

New York Fed'in dün açıkladığı Tüketici Beklentileri Anketi'nin sonuçlarına göre, Amerikalı tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisi haziranda yüzde 3,8 ile Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyeye geriledi. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in bu ayki toplantıda yüzde 95 ihtimalle politika faizini 25 baz puan artırması bekleniyor.

Analistler, bugün Almanya'da ve Avro Bölgesi'nde ZEW beklentileri endeksi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan dolar endeksinde 101'nin destek, 103 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Öte yandan, bugün açıklanan verilere göre, Türkiye'nin cari işlemler hesabı mayısta 7 milyar 933 milyon dolar açık verirken, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında 1 milyar 283 milyon dolarlık açık oluştu.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Dolar/TL paritesi 26 seviyelerindeki denge arayışını sürdürüyor. Yurt içinde dün işsizlik oranı verisi takip edildi. Buna göre işsizlik oranı, Mayıs ayında Nisan ayına göre 0,5 puan azalarak %9,5 seviyesinde gerçekleşti. Diğer yandan bugün gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılım sağladığı NATO Liderler Zirvesi'nden gelecek açıklamalarda olacak. İsveç'in NATO'ya girmesi kabul edilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri ile yaptığı görüşmede Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin beklentilerini paylaştı. ABD tarafında ise veri gündemi sakinken yarın açıklanacak enflasyon verisi önem arz ediyor. Enflasyon verisinin Fed'in parasal sıkılaşma sürecinde belirleyici olması ve küresel risk iştahının seyrinde yön belirleyici olması beklenebilir.' denildi.

Gram altında tarihi zirve

 

İngiltere'de perakende satışlar arttı

 

Cari açık mayısta 8 milyar dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)