BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGram altında tarihi zirve----

Gram altında tarihi zirve

Gram altında tarihi zirve
11 Temmuz 2023 - 11:30 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı, ons altın ve dolar/TL'deki yükselişin etkisiyle tüm zamanların en yüksek seviyesini yeniledi. Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.623 lira seviyesinde işlem görüyor.

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının hemen üzerinde 1.615 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, ons altın ve dolar/TL'deki yükselişin etkisiyle tüm zamanların en yüksek seviyesini yeniledi ve 1627 liraya çıkardı. Altının gram fiyatı, yeni güne değer kazancıyla başlamasının ardından saat 10.55 itibarıyla yüzde 0,5 artışla 1.623 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.670 lira, Cumhuriyet altını da 10.770 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, dün altının ons fiyatının yatay bir seyirle 1.925 dolarla kapanışın ardından şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,4 üzerinde 1.932 dolardan işlem görüyor.

Analistler, küresel piyasalarda, ABD'de enflasyon baskısının yumuşayabileceği beklentisiyle pozitif bir seyir izlendiğini belirterek, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) "şahin" adımlarında sona yaklaştığına yönelik öngörülerin günden güne güçlendiğini bildirdi.

ABD'de yarın açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve perşembe açıklanacak Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerinin yatırımcıların odağında bulunduğunu hatırlatan analistler, verilerin piyasalarda oynaklığı artırmasının beklendiğini ifade etti.

Analistler, New York Fed'in dün açıkladığı enflasyon beklentisi haziranda yüzde 3,8 ile Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyeye gerilediğini aktarmasına karşın, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in bu ayki toplantıda yüzde 95 ihtimalle politika faizini 25 baz puan artırmasının öngörüldüğünü söyledi.

Bugün Almanya'da enflasyon ve ZEW beklentileri endeksi verilerinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.930 ve 1.920 doların destek, 1.940 ve 1.950 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altında temkinli görünüm dikkat çekiyor. Geçen hafta ABD'de tarım dışı istihdam verisinin beklenti altında kalmasıyla gözler yarın açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi. Yarın enflasyon görünümünde belirgin bir yavaşlama görülmesi durumunda küresel risk iştahı artarken dolar endeksinde gerileme ve ons altında yükseliş takip edilebilir. Diğer yandan yarın açıklanacak enflasyon verisinin Fed'in faiz artırım sürecine ilişkin belirleyici olması da beklenebilir. Bu sabah anketlere bakıldığında 26 Temmuz'da gerçekleşecek toplantıda 25 baz puanlık faiz artırım ihtimali %90 seviyesinin üstünde bulunuyor. Diğer yandan Çin'de ekonomik görünümün iyileşmesi de ons altını destekleyebilir.' denildi.

Avrupa borsaları, İngiltere hariç yükselişle açıldı

 

İngiltere'de perakende satışlar arttı

 

Cari açık mayısta 8 milyar dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)