BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDoların hızı kesildi----

Doların hızı kesildi

Doların hızı kesildi
02 Eylül 2013 - 09:43 www.finansgundem.com

Suriye'ye müdahalenin gecikebileceği beklentisi ve gelişen piyasalarda ortak müdahale olasılıklarıyla dolar değer kaybetti

ABD öncülüğündeki ülkelerin kısa süre içinde Suriye'ye bir askeri müdahalede bulunacağı yönündeki endişelerin azalması ve gelişmekte olan ülkelerin döviz piyasasına ortak müdahale edebileceği olasılığı ile dolar güne iç piyasada düşüşle başladı. Geçen hafta 2,0730'a kadar yükselerek tarihi zirveyi test eden dolar/TL Perşembe günü akşam saatlerinde 2,0295 seviyesindeydi. Kur yeni haftaya 2,0230 seviyesinden başladıktan sonra yüzde 0,4 düşüşle 2,0196 lirada seyrediyor. ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'ye askeri müdahale için Kongre'nin desteğinin bekleneceğini açıklamasının ardından olası bir müdahalenin gecikmesi de kısa vadede risk iştahını destekleyen bir gelişme oldu.
MERKEZ İSTİSNAİ GÜN İLAN ETTİ
Bankacılar bugün piyasada yön belirleyici ana gelişmenin ise TCMB'nin uygulayacağı istisnai gün ve olası yeni politikalarının olacağını söylediler. TCMB bugünü geçen haftadan istisnai gün ilan etti. HSBC Stratejisti Fatih Keresteci, "Suriye'ye olası bir askeri operasyon ihtimalin azalması küresel mali piyasalarda bir miktar toparlanmaya neden olmuş durumda. TCMB tarafından istisnai gün ilan edilen bugün de yine TCMB tarafından açıklanması beklenen müdahale yöntemi yakından takip edilecek"
HİNDİSTAN KOORDİNE TEPKİ ARAYIŞINDA
Öte yandan Hindistan, off-shore döviz piyasasına koordine müdahale etmek için diğer gelişmekte olan ülkelerden destek arıyor. Ancak söz konusunu müdahalede kritik bir ülke olan Brezilya böyle bir planın içinde şu an yer almadığını açıkladı. Hindistanlı üst düzey bir yetkili, 30 Ağustos'ta Reuters'a yaptığı açıklamada, Hindistan'ın Brezilya dahil bir kaç gelişmekte olan ülke ile kısa sürede döviz piyasasına müdahale için görüşmeler yürüttüğünü söyledi. Sepet bazında TL ise geçen hafta tarihi zirvesi olan 2.4194 seviyesini gördükten sonra Perşembe günü akşam saatlerinde 2.3571 seviyesine geriledi. Sepet bazında TL bugün ise güne 2.3430 seviyesinden başladı.
TAHVİL/BONO
Tahvil/bono piyasasında ise 13 Mayıs 2015 itfalı gösterge tahvilde Perşembe günü spot kapanışta yüzde 9,58 valörlüde yüzde 9,78 seviyesindeydi. Öte yandan 8 Mart 2023 itfalı 10 yıllık tahvilde ise ortalama bileşik faiz Perşembe günü spot kapanışta yüzde 10,11 valörlüde kapanışta yüzde 10.24 seviyesindeydi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)