BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolardaki yatay görünüm, altının hareketini destekliyor----

Dolardaki yatay görünüm, altının hareketini destekliyor

Dolardaki yatay görünüm, altının hareketini destekliyor
15 Nisan 2021 - 11:27 www.finansgundem.com

Altının gram fiyatı 452 lira seviyesinden, çeyrek altın 743 lira, Cumhuriyet altını 3.032 liradan satıldı

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 452,2 lira seviyesinden işlem gördü.

Dün, altının ons fiyatı ve dolar kurundaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 1 azalışla 450,9 liradan tamamladı.
Gram altın, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,3 üzerinde, 452,2 liradan işlem gördü. Çeyrek altın 743 lira, Cumhuriyet altını da 3.032 liradan satılıyor.
Altının ons fiyatı ise dünkü kapanışın yüzde 0,6 üzerinde 1.747 dolardan alıcı buldu.
Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dünkü güvercin açıklamalarının ve küresel bazda aşılamaya ilişkin devam eden sıkıntıların altının ons fiyatını desteklediğini söyledi.
Yurt içinde bugün, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bugün gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu'ndan (PPK) çıkacak faiz kararının yatırımcıların gündeminde olduğunu aktaran analistler, faiz kararının altının gram fiyatı üzerinde etkili olabileceğine dikkati çekti.
Gedik Forex tarafından hazırlanan analizde, “Ons altın dün 1750$ sınırına doğru yükselmesine karşın bu seviyeden dönüşler görüldü. ABD 10 yıllık tahvil faizinin bu hafta sakin seyrediyor olması ve Dolardaki yatay görünüm, altının bu hareketini şimdilik destekliyor. Bu sabaha baktığımız zamanda, ons altın hafif alıcılı ve 1740$ üzerinde tutunma çabasında. Bugün için ABD'den perakende satışlar, sanayi üretimi verileri takip edilecek. Özellikle, bu hafta açıklanan TÜFE sonrası bugünkü perakende satışlar verisi de piyasaların takibinde olacaktır. Beklentilerin üzerinde bir veri gelmesi durumunda enflasyona dair yükseliş beklentilerini de güçlendirmeye devam edebilir. Tahvil faizinin seyri yine bu açıdan izlenmeli. Ons altın içinse 1749$ ve 1760$ dirençlerinden sonra 1772$ direnci takip edilebilir. Aşağıda, 1732$ - 1722$ - 1707$ destek noktaları” denildi.
İnfo Yatırım FX tarafından hazırlanan altın analizinde ise, “Hafta içerisinde ABD kanadından gelen enflasyon verisi takip edilmiş, gelen verinin beklentilerin üzerinde gelmesi ile birlikte dolar endeksinde değer kayıpları artmıştı. Dolar endeksindeki gevşemeler ve ABD hazine tahvil faizlerindeki volatilitenin bir miktar azalması ile birlikte altın fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketlenmeler hız kazandı. Bunlarla birlikte piyasalar FED Başkanı Powell’ın Washington Ekonomi Kulubü’nde yaptığı konuşmayı takip etti. Powell buradaki konuşmasında Fed’in Faiz oranlarında bir artırıma yönelmeden önce aylık tahvil alımlarını azaltacağını, para politikasının yönünü ekonominin izleyeceği patikanın belirleyeceğini ve Fed’in bu yıl faiz artırması olasılığının çok muhtemel olmadığını belirtti. Haftanın dördüncü işlem gününde piyasalar TSİ 15.30’da ABD kanadından gelecek olan İşsizlik Haklarından Yararlanma Başv. ve Perakende Satışlar ekonomik verilerini takip edecek. Veriler ile birlikte dolar endeksinde volatilite artacaktır. Yeni günde XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1747,20 – 1760,26 – 1775,50 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1730,00 – 1715,57 – 1700,88 seviyeleri ise destek noktaları olarak test edilebilir" deniliyor.
Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan teknik analizde de, “Ons altında ETF çıkışları sürerken, yukarı yönlü denemelerin 50 günlük hareketli ortalamayı aşmakta zorlandığını görüyoruz. 1.750 seviyenin aşılması halinde yukarı hareketin ivme kazanabileceğini düşünüyoruz. Kısa vadeli pozisyon almak için bu seviyenin aşılmasını beklemek gerektiğini düşünüyoruz. Olası yukarı hareketlerde 1.750-1.765 ve 1.800 seviyeleri kısa vadede direnç olarak izlenebilir. Aşağı yönlü hareketlerin gerçekleşmesi durumunda ise 1.720 ve 1.700 seviyelerini kısa vadede ilk destek seviyeleri olarak izliyoruz. Yeni bir uzun vadeli yukarı trendin başlaması için 1.900 seviyesinin üzerini görmemiz gerekiyor. Bu seviyenin altında alçalan kanal görünümünü izlemeye devam edeceğiz” diye belirtildi.

Kurlarda yönü Merkez belirleyecek

Baş döndüren kripto paralar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)