BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda yeni rekor!----

Dolarda yeni rekor!

Dolarda yeni rekor!
17 Ağustos 2015 - 14:10 www.finansgundem.com

Dolar/TL tarihte ilk kez 2.86'yı aşarak rekor tazeledi

Siyasi belirsizliğin etkisiyle yükselişin sürdüğü dolar/TL 2,86'yı aşarak tarihi zirvesini yeniledi. Bankalararası piyasada dolar/TL 2,8614'e kadar yükseldi.

TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte, "60-90 gün sürecek tekrar seçim belirsizliği TL'ye satış getiriyor. AK Parti-CHP koalisyonu olmayacağı Başbakan tarafından açıklandığından beri tüm gelişmekte olan ülkeler içinde en çok satılan para birimi TL" dedi.

Yıl başından beri TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yaklaşık yüzde 18 ile gelişmekte olan para birimleri arasında yüzde 24 değer kaybeden Brezilya reali ardından en kötü performansı gösteriyor.

AK Parti ve CHP arasındaki koalisyon kurulmayacağının açıklanmasının ardından gözler AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü görüşmesine çevrildi.

Davutoğlu geçen hafta CHP ile yapılan görüşmenin ardından gelinen aşamada başka seçenekler bulunsa da en güçlü hatta tek ihtimalin erken seçim olduğunu söylemişti. İç ve dış jeopolitik risklerin baskısı, ABD'nin tekrar faiz artışlarına hazırlanıyor olması ve 7 Haziran seçimlerinin arkasından Kasım'da erken seçim ihtimali geçen hafta piyasalarda sert satış baskısına neden olmuş, dolar/TL 2,8460 ile tarihi zirvesine yükselmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)