BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda volatilite zirvede----

Dolarda volatilite zirvede

Dolarda volatilite zirvede
06 Haziran 2013 - 11:14 www.finansgundem.com

ABD'den gelecek istihdam verisinin öncesinde doların volatilitesi 6 haftanın zirvesine yaklaştı

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin, Fed'in tahvil alımlarını azaltması için gereken düzeyde ekonomik toparlanmaya işaret edip etmediğini gösterecek olan istihdam verisinin öncesinde doların yen karşısındaki volatilitesi  6 haftanın en yükseğine yakın seyretti.
ABD'de bu hafta açıklanacak olan işsizlik başvurularında düşüş ve tarımdışı istihdamda artışa işaret etmesi beklenen verilerin öncesinde dolar, Japon yeni karşısında 1 ayın en düşüğünden ralli yaptı. Ülkede dün açıklanan ADP Özel Sektör İstihdam Verisi, şirketlerin beklentinin altında işe alım yaptığını gösterdi. Avustralya doları 1 yılın en düşüğüne geriledi.
Yenin gelecekte zayıflamasının beklediklerini aktaran Mizuho Trust&Banking Co.'nun kıdemli stratejistlerinden Hitoshi Asaoka, Fed'in teşvikleri azaltması hâlinde ABD Hazine tahvili getirilerinin yükseleceğini ve parasal genişleme yapan ülkelerin para birimlerinin satışa geçeceğini ve sıkılaştıranların paralarının da alınacağını öngördü.
Dolar, Londra saati ile 6:25'te yen karşısında 99.29 seviyesinden dünkü kapanışının yüzde 0.2 üzerinde işlem görmesinin öncesinde yen karşısında 98.86 düzeyinden 9 Mayıs'tan bu yana en düşüğünü kaydetmişti. Dolar-yen'in 1 aylık zımni volatilitesi 4 Haziran'da yüzde 14.2 seviyesinden 22 Nisan'dan bu yana en yükseğini kaydetmesinin ardından yüzde 13.4'te seyreti.
Euro, dolar karşısında yüzde 0.1 güçlenerek 1.3100'a çıktı. Avrupa'nın ortak para birimi dün dolar karşısında 1.3116 düzeyinden 9 Mayıs'tan bu yana en yükseğini test etmişti. Euro/Yen bugün yüzde 0.3 kazançla 130.07'ye yükseldi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)