BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolarda sert düşüş----

Dolarda sert düşüş

Dolarda sert düşüş
08 Ekim 2014 - 22:42 www.finansgundem.com

FED tutanaklarında yetkililerin güçlenen doların ABD ekonomisi açısından risk oluşturduğunu belirtmesi üzerine dolar, 2.27'nin altına geriledi

FED tutanaklarında yetkililerin güçlenen doların ABD ekonomisi açısından risk oluşturduğunu belirtmesi üzerine dolar sert düşerek, 2.27'nin altına geriledi.

ABD Merkez Bankası (FED) 16-17 Eylül tarihinde gerçekleşen toplantının tutanaklarını yayımladı. Tutanakta Fed yetkilileri küresel ekonomideki yavaşlama ve güçlenen doların ABD ekonomisine potansiyel risk oluşturduğunu belirtti. Tutanağın açıklanmasının ardından dolar diğer parabirimleri karşısında adeta tepetaklak olurken, dün gün içinde 2.28-2.29 bandında hareket eden dolar/TL de 2.2638'e kadar geriledi.

Yetkililerden bazıları Avrupa'da ekonomik büyümedeki gerileme ile enflasyonun düşük olmasının dolara daha fazla değer kazandırabileceğine ve bunun da ABD ekonomisini olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekerken, bazıları ise Çin’de ve Japonya’da yavaşlayan büyümenin ve Ukrayna ve gerilimlerin benzer riskler oluşturabileceğini savundu.

Öte yandan tutanaktaki ‘kayda değer süre’ ifadesine yönelik de fikir ayrılıkları yaşandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)