Yazdır

Dolarda sert düşüş

Tarih: 08 Ekim 2014 - 22:42

FED tutanaklarında yetkililerin güçlenen doların ABD ekonomisi açısından risk oluşturduğunu belirtmesi üzerine dolar, 2.27'nin altına geriledi

FED tutanaklarında yetkililerin güçlenen doların ABD ekonomisi açısından risk oluşturduğunu belirtmesi üzerine dolar sert düşerek, 2.27'nin altına geriledi.

ABD Merkez Bankası (FED) 16-17 Eylül tarihinde gerçekleşen toplantının tutanaklarını yayımladı. Tutanakta Fed yetkilileri küresel ekonomideki yavaşlama ve güçlenen doların ABD ekonomisine potansiyel risk oluşturduğunu belirtti. Tutanağın açıklanmasının ardından dolar diğer parabirimleri karşısında adeta tepetaklak olurken, dün gün içinde 2.28-2.29 bandında hareket eden dolar/TL de 2.2638'e kadar geriledi.

Yetkililerden bazıları Avrupa'da ekonomik büyümedeki gerileme ile enflasyonun düşük olmasının dolara daha fazla değer kazandırabileceğine ve bunun da ABD ekonomisini olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekerken, bazıları ise Çin’de ve Japonya’da yavaşlayan büyümenin ve Ukrayna ve gerilimlerin benzer riskler oluşturabileceğini savundu.

Öte yandan tutanaktaki ‘kayda değer süre’ ifadesine yönelik de fikir ayrılıkları yaşandı.
Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/dolarda-sert-dusus/425409