BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar yen karşısında güçlendi----

Dolar yen karşısında güçlendi

Dolar yen karşısında güçlendi
10 Haziran 2013 - 10:41 www.finansgundem.com

St. Louis Fed Başkanı Bullard'ın konuşmasının öncesinde dolar, yen karşısında 2. gününde de değerlendi

ABD Merkez Bankası Fed'in ekonomideki ilerlemelerin ışığında parasal teşviklerini azaltacağı spekülasyonu arasında St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın yapacağı konuşmanın öncesinde dolar, yen karşısında 2. gününde de değer kazandı.
Dolar, ABD'den geçtiğimiz hafta gelen beklenenden iyi tarımdışı istihdam verisi ve Japonya Merkez Bankası'nın 2 günlük toplantısına başlamasıyla 2 ayın en düşüğünden ralli yaptı. Euro, Fransa ve İtalya'nın fabrika verileri öncesinde en büyük haftalık kazancını kaydetti. Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları, Çin'in ithalatının beklenmedik şekilde düşmesi sonrasında zayıfladı. Hint rupisi rekor düşüğe geriledi.
Fed'in parasal genişleme hamlelerini azaltacağına ilişkin hâlen devam eden beklentilerden ötürü doların dirençli olacağını düşündüğünü belirten Mitsubish UFJ Morgan Stanley Securities Co.'nun kıdemli döviz ve sabit getirili varlık stratejistlerinden Daisaku Ueno, Japonya'da BOJ'un bir noktada ekstra parasal genişleme açıklayacağı beklentisinin olduğuna dikkat çekti.
Dolar, yen karşısında Londra saati ile 6:39'da yüzde 0.8 güçlenerek, 7 Haziran'da 4 Nisan'dan bu yana en düşüğünü kaydettiği 94.99 seviyesinden 98.30'a yükseldi. Euro, dolar karşısında geçtiğimiz haftaki yüzde 1.7'lik değerlenmesinin ardından yüzde 0.2 yükselerek 1.3196'ya çıktı. Euro, yen karşısında yüzde 0.6 artışla 94.28 düzeyine tırmandı.
Avustralya doları, ABD doları karşısında yüzde 0.7 değer kaybederek 94.28 ABD centine gerilerken, Yeni Zelanda doları da yüzde 0.5 zayıflayarak 78.52 ABD centine indi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)