BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar tutanaklar ile geriledi----

Dolar tutanaklar ile geriledi

Dolar tutanaklar ile geriledi
19 Şubat 2015 - 08:26 www.finansgundem.com

Dolar yen karşısında, Fed tutanaklarının politika yapıcıların faizleri rekor düşük seviyede tutmayı tartıştıklarını göstermesinin ardından geriledi

Dolar yen karşısında, Fed’in Ocak ayı toplantı tutanaklarının politika yapıcıların faizleri rekor düşük seviyede tutmayı tartıştıklarını göstermesinin ardından zayıf seyri koruyor. Çarşamba günü yayımlanan tutanaklara gçre Fed politika yapıcıları, ekonominin karşılaştığı risklere bağlı olarak faiz oranlarını daha uzun bir süre rekor düşük seviyede tutma yönünde değerlendirmelerde bulundular.

Dolar Avustralya doları hariç G-10 ülkelerinin para birimleri karşısında, komite üyelerinin dolardaki yükselişe, Yunanistan ve Ukrayna gibi uluslararası parlama noktalarına ve ücretlerdeki yavaş artışa vurgu yapmaları ile geriledi. Komite üyelerinin söz konusu değerlendirmeleri faizlerin 2006’dan bu yana ilk kez artırılması durumunu zayıflattı. Avustralya doları, Standard & Poor’s’un ülkenin AAA olan notunun küresel ekonomik bir şok karşısında risklerle karşılaşabileceğini belirtmesinin ardından zayıfladı.  

Tokyo’daki IG Markets Securities Ltd. piyasa analistlerinden Junichi Ishikawa, “Fed’in Haziran ayında artırıma gideceği yönündeki beklentileri geriliyor. Güçlü dolar, yeniden değerlendirilmesi gereken bir noktaya gelebilir” dedi.

Dolar yen karşısında yüzde 0.1 düşerek Tokyo saati ile 14:22’de 118.68 yenden işlem gördü. Dolar yen karşısında Çarşamba günü yüzde 0.4 gerilemişti. Dolar euro karşısında 1.1397 dolardan 1.1413 dolar seviyesine geldi. Avustralya doları ABD doları karşısında yüzde 0.3 düşüş ile 77.87 ABD senti oldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)