BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar sıkılaştırma hamleleri sonrası 7.37'nin üzerinde----

Dolar sıkılaştırma hamleleri sonrası 7.37'nin üzerinde

Dolar sıkılaştırma hamleleri sonrası 7.37'nin üzerinde
24 Ağustos 2020 - 14:13 www.finansgundem.com

Piyasalarda, TL fonlama maliyeti Merkez'in likidite adımlarıyla artmaya devam ediyor. Günün ikinci yarısında dolar 7.37, euro ise 8,73 liranın üzerinde el değiştiriyor. BİST ise döviz piyasalarına göre daha sakin ve yatay seyrediyor.

Piyasalarda bugün yurt içinde Temmuz ayı turist verileri ve Hazine'nin dört yıl vadeli sabit faizli ve yedi yıl vadeli değişken faizli tahvilleri yeniden ihracı izleniyor. Yurt dışında da perşembe günü yapılacak olan Fed yıllık sempozyumu gündemde. Fed Başkanı Powell'ın para politikası hakkında bir konuşma yapması bekleniyor.

Saat 14.00 itibarıyla dolar 7,3770 TL'den karşılık bulurken, euro 8,7315 liradan el değiştiriyor. Borsa İstanbul BİST 100 ise yüzde 0,25 oranında değer kazancıyla 1.112 puandan işlem görüyor. 

Fonlama faizi yükseliyor

Geçen hafta politika faizini değiştirmeyerek kısa vadeli faizleri sabit tutan Merkez Bankası (TCMB) likidite adımlarıyla ortalama fonlama maliyetlerini yükseltmeye devam ediyor. TCMB'nin piyasaya sağladığı ortalama fonlama maliyeti 16 Temmuz'da yüzde 7.34'e kadar gerilemişti. TCMB son adımlarıyla fonlama maliyetini cuma itibarıyla yüzde 9.52'ye yükseltti. Bu veriler 200 baz puanın üzerinde bir sıkılaştırma anlamına geliyor. TCMB ayrıca geçen hafta reel kredi büyümesi koşullarını sağlayan bankalar için TL ve yabancı para (YP) zorunlu karşılık oranlarını da artırdı. TCMB böylece salgın döneminde finans sistemine sağladığı 17.7 milyar dolar karşılığı döviz ve altın cinsinden likiditeyi geri çekmiş oldu.

Uluslararası piyasalara bakıldığında ise ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına dair tahminlerini paylaşacağı bu haftaki Jackson Hole toplantıları öncesinde dolar başlıca para birimleri karşısında yatay seyretti.

Dolar endeksi Cuma gününden beri belirgin değişim göstermeyerek 93.218 seviyesine gelirken iki yılı aşkın en düşük seviyesini gördü.

MB'nın açtığı ihaleye 51 milyar TL teklif geldi

Bankalar sel felaketi mağdurları için harekete geçiyor

TCMB, geleneksel yöntemli repo ihalelerine devam ediyor

Birol: Bu keşif Türkiye’nin cari açığına tek başına çözüm olmaz

Piyasalarda günün ilk yarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)