BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisDolar milyonerleri nasıl zengin oluyor?----

Dolar milyonerleri nasıl zengin oluyor?

Dolar milyonerleri nasıl zengin oluyor?
08 Nisan 2024 - 18:05 www.finansgundem.com

Milyonerlerin sahip oldukları servetin sırrı sadece para kazanmalarında değil bu parayı tutabilmelerine de yatıyor. GoBankingRates’in haberinde 10 bin milyonerle yapılan bir anket zenginlerin 5 ortak özelliğin gösterdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Zengin olmanın en iyi yollarından birisi de halihazırda bu konuda başarılı olmuş insanların ayak izlerini takip etmektir.

Milyonerler sadece servetlerinde yedi basamaklı dolar birikimi elde etmekle kalmadılar. Aynı zamanda bu paraya nasıl sahip olabileceklerini ve tutunacaklarını da bildiklerini gösterdiler. Söz konusu özellikler milyoner statüsüne ulaşmak isteyenler için oldukça değerli dersler de taşıyor.

GoBankingRates’in haberine göre ünlü finans uzmanı Chris Hogan 10 bin milyonerle servetlerini nasıl elde ettikleri ve korudukları konusunda bir anket gerçekleştirdi. Hogan’ın anketinde beş başlık özellikle öne çıkıyor:

Bir planınız olsun

Bazı istisnalar olsa da milyonerlerin büyük çoğunluğu planlama yapmalarıyla tanınıyor. Hogan’ın anketine göre milyonerler borçtan kurtulma konusunda özellikle katılar ve bireysel emeklilik planları gibi stratejilerden faydalanarak zengin olmanın yolunu önceden çiziyorlar.

Örneğin emeklilik katkı paylarını yılda %10 artırmak her beş yılda bir yeni bir kiraya verilebilecek mülk satın almak veya her on yılda bir ulaşmayı hedefledikleri net bir servet hedeflemek bu milyonerlerin planlamaları arasında. Milyoner olmanın sayısız yolu olsa da birçok milyoner bu hedefe ulaşmak için bir tür plan yapıyor.

Daha az harcama yapın

Muhtemelen daha önce duyduğunuz en yaygın finansal tavsiyelerden biri imkanlarınız dahilinde yaşamaktır. Bu kazandığınızdan fazlasını harcamayın şeklinde de söylenir. Milyonerler de bu fikre katılıyor.

Aslına bakılırsa çoğu milyoner servetlerine sürekli katkıda bulunuyor. Ankete göre milyonerlerin %94’ü kazandıklarının daha azıyla yaşıyor. Genel nüfus içinse bu oran %55. Kazandığınızdan daha azıyla yaşadığınızda bu “fazla” nakit tasarruflara ve yatırımlara yönlendirilebilir. Bu yöntem zenginliğe giden en güvenilir yollardan biridir.

Fırsatları arayın

Pek çok insan milyonerleri pahalı arabaları olan ve lüks restoranda şatafatlı kıyafetleriyle yemek yiyen insanlar olarak düşünür. Ancak Hogan’a göre gerçek bunun tam tersi.

Anket araştırmasının sonuçları milyonerlerin %93’ünün alışverişlerinde indirim kuponları kullandığını ve restoranlarda yemek yemek için ayda 200 dolar veya daha az para harcama eğilimi gösterdiğini ortaya koyuyor. Bunun bir diğer anlamı ise her gün para harcayan ve yemek için restoranlara giden birçok kişi aslında milyoner değil. Sadece milyoner yaşam tarzının ne olduğunu düşünmek isteyen insanlar.

Hogan’a göre para harcamak yerine para biriktirenlerin zengin olması çok daha kolay.

Bütçe yapın

Bütçe yapmak birçok insan için sıkıcı ve zaman alıcı gelebilir. Ancak gelir ve giderlerinizi takip etmek ve servet oluşturmak istiyorsanız bütçe inanılmaz derecede yararlı bir araçtır. Anket sonuçları, milyoner katılımcıların büyük çoğunluğunun (%93) bir bütçe oluşturduklarını ve buna bağlı kaldıklarını söylediğini gösteriyor.

Bu, imkanlarınız dahilinde yaşamanızı ve servet oluşturma planlarınızı takip etmenizi sağlamanın en iyi yollarından biridir. Milyonerlerin neredeyse tamamının katıldığı bu strateji servet edinmeniz için gerçek anlamda iyi bir fikir olabilir.

Paranızın kontrolü sizde olsun

Milyoner anketinde çıkan en ilgi çekici sonuçlardan birisi servet yaratma söz konusu olduğunda milyonerlerin neredeyse tamamının (%97) kendi başlarına karar aldığını söylemesiydi. Buna karşın nüfusun geneli içinse bu oran sadece %55.

Kendi servetinizi kendi yolunuzda yaratacağınız gerçeğine inanmak ihtiyaç duyduğunuz bilgi ve güveni kazanmanızı sağlayabilir. Dolayısıyla para konusunda kendi kaderiniz tayin edebilmek oldukça iyi bir para hamlesidir.

ABD’de borç dağının faturası gelecek nesillere

 

Dünyanın en zenginleri hangi sektörde? İşte büyük servetin kaynağı!

 

Zengin olmak isteyenlere 4 sıkıcı tavsiye

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)