BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar Fed sonrası geriledi----

Dolar Fed sonrası geriledi

Dolar Fed sonrası geriledi
19 Kasım 2014 - 18:36 www.finansgundem.com

Tutanaklar Fed'in enflasyon konusundaki endişelerini gözler önüne sererken, karar öncesi 2.24'ün üzerine çıkan dolar/TL 2.23 sınırına kadar gevşedi.

Piyasaların gün boyu odaklandığı ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 28-29 Ekim tarihlerinde gerçekleştirdiği Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) tutanakları yayımlandı. Tutanaklarda birçok Fed yetkilisinin enflasyon beklentilerinde düşüş görülmesi ihtiyacını ortaya koyduğu belirtildi. Tutanaklara göre Fed yetkilileri piyasaya verilen paraya karşın enflasyonun hedef seviye olan yüzde 2'nin altında uzun süre düşük kalabileceğinden endişeli.

Açıklama öncesinde uluslararası piyasalarda 2.2410'a kadar yükselen dolar/TL düşüşe geçti. Dolar 2.23 sınırına kadar geriledi.

Fed Ekim ayı toplantısında bilançosuna 1.66 trilyon dolar ekleyen varlık alımı programını bitireceğini doğrularken, faiz oranlarının 'kaydadeğer bir süre' daha düşük tutma taahhüdünü de yinelemişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)