BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar endeksi iki ayın dibinde----

Dolar endeksi iki ayın dibinde

Dolar endeksi iki ayın dibinde
01 Mayıs 2013 - 21:00 www.finansgundem.com

Dolar Endeksi Fed açıklaması öncesi son iki yılın en düşük seviyesine indi

Dolar Endeksi, Fed'in iki gün süren toplantısının ardından, ekonomiyi desteklemek için tahvil alımlarına devam edeceğini açıklayacağı beklentisi ile son iki ayın en düşük seviyesine indi.
Dolar Endeksi, ABD'de özel sektör istihdam verisinin beklenenden az bir artış göstermesinin ardından düşüşünü beşinci güne taşıdı ve bu yılın en uzun süreli düşüş dönemini yaşıyor. Fed, borçlanma maliyetleri üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturmak için, parasal genişleme stratejisi dahilinde, her ay 85 milyar dolarlık tahvil alımı yapıyor. Sterlin, İngiltere'de imalat sanayinin beklenenden daha yavaş daralmasının etkisi ile değer kazandı. Avustralya doları, Çin'de imalat sanayinin beklenenden az genişlemesinin etkisi ile değer kaybetti.
Londra'da Royal Bank of Scotland döviz stratejisti Melinda Burgess, "Dolardaki zayıflık, Fed açıklaması öncesi pozisyon almaktan kaynaklanıyor," dedi ve "ADP istihdam verileri de açıklandı ve bu verinin beklenenin altında çıkması da dolar üzerinde baskı yaratmış olabilir. Piyasa, son dönemde kötü çıkan ABD verilerinin etkisi ile, Fed politikaları konusundaki beklentilerini değiştiriyor" değerlendirmesinde bulundu.
ABD para biriminin altı önemli para birimi karşısındaki seyrini gösteren Dolar Endeksi yüzde 0.2 düşerek, New York saati ile 12:44'te 81.556 puana indi. Endeks 81.331 puana kadar inerek 25 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.
Dolar euro karşısında, 1.3243 ile 25 Şubat'tan bu yana en zayıf seviyesini gördükten sonra, yüzde 0.2 düşerek 1.3196'ya geldi. Euro yen karşısında, erken saatlerdeki yüzde 0.4'lük kaybını geri aldı ve fazla değişmeyerek 128.31 seviyesinde kaldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)