BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar düştü, euro güçlendi ----

Dolar düştü, euro güçlendi

Dolar düştü, euro güçlendi
15 Temmuz 2020 - 15:14 www.finansgundem.com

Dolar, aşı haberleri ile aşağı yönde hareket ederken, euro değer kazandı

Korona virüs aşısının geliştirilmesine ilişkin ilerlemeler ile birlikte artan risk iştahı sonrası Bloomberg Dolar Spot Endeksi son bir haftanın en büyük düşüşünü gerçekleştirdi. ABD Doları'nın G-10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren endeks yüzde 0.4 geriledi.

Euro ise dolar karşısında son dönemdeki yükselişini sürdürdü ve 1.1445 seviyesine kadar çıkarak 10 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Piyasada dikkatler yarın günü gerçekleştirileek Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika toplantısına çevrilirken, Avrupa Birliği'nin (AB) bu hafta gerçekleştirilecek zirvesi de dikkatleri üzerinde topluyor.

Risk iştahı hareketin hızını belirlerken, yen dolar karşısında yükseldi ve yükseliş, Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda'nın getiri eğrisi kontrolünün önemine yaptığı vurgu ve Japonya bankalarının içinde bulunduğumuz dönemde dolar fonlama sorununun olmadığını söylemesi ile hız kazandı.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.3 düşerek 106.94 seviyesine kadar geriledi. Euro/Dolar paritesi ise yüzde 0.2 kayıpla 1.1428 seviyelerine düştü.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)