BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar bazlı yatırımlar zirvede----

Dolar bazlı yatırımlar zirvede

Dolar bazlı yatırımlar zirvede
05 Kasım 2013 - 11:17 www.finansgundem.com

Dolar bazlı yatırımlarda para yöneticilerinin ilgisiyle neredeyse son 5 yılın en yüksek seviyesi yaşanıyor

Şubat ayından bu yana en düşük seviyelerine kadar gerileyen dolar, ABD ekonomisinde toparlanmanın ivme kazandığı sinyalleriyle beraber para yöneticileri tarafından neredeyse son 5 yılın en yüksek seviyesinde yatırım çekiyor.

Bank of America Corp. verilerine göre emeklilik fonları ve kurumları Ekim sonunda en azından Ocak 2009'dan bu yana kadar en yüksek seviyede dolar denominasyonlu varlık alımı gerçekleştirirken, Bloomberg Dolar Endeksi Temmuz ayında yükseldiği yılın zirve seviyesinin yüzde 5 altına kadar geriledi. Alımlar genellikle pound ve euro karşılığı gerçekleşti.

Bloomberg anketine katılan ekonomistler ABD'de ekonomik büyümenin önümüzdeki yıl her çeyrekte ilerleme kaydedebileceği tahmininde bulunurken bu rakamın yüzde 2.6'dan başlayıp yüzde 3'e kadar tırmanacağı öngörüsünü belirtiyorlar. Bank of America ve Societe Generale SA tarafından yapılan açıklamalara göer ise daha güçlü bir ekonomi ABD'de dünyanın geri kalanına göre daha yüksek bir enflasyon oranına yol açarak Fed'in varlık alımlarında düşüşü başlatmasını mümkün kılabilir.

New York'ta bulunan Bank of America faiz oranı ve döviz küresel stratejisti David Woo, "Finansal piyasalarda 2014 yılında en büyük hikaye enflasyonla ilgili, özellikle de enflasyon ayrışmalarıyla ilgili olacak. Bu durumda ABD'nin parasal daralmaya gidecek ilk ülke olacağına şüphe yok" yorumunu yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)