BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar 2.85 TL'nin altında----

Dolar 2.85 TL'nin altında

Dolar 2.85 TL'nin altında
17 Mart 2016 - 21:45 www.finansgundem.com

Dün Fed sonrasında 2.92'lerden düşüşe geçen Dolar/TL, bu akşam saatlerinde 2.85'in altına indi

Dün 2.9293'e kadar yükselen dolar /TL akşam saatlerinde Fed'in faizlerde değişikliğe gitmemesi ve güvercin algılanan mesajlarının ardından düşüşe geçmiş ve 2.8649'a kadar gerilemişti.

Bugüne 2.8690'da başlayan dolar/TL, açılışın ardından hafif kayıp ve kazançlar arasında dalgalandı. Dolar/TL güniçinde2.86'lı seviyelerde dengelenmesinin ardından akşam saatlerinde 2.85'in de altına indi.

Dolar/TL geçtiğimiz haftaki düşüş eğiliminin ardından bu hafta, Pazar günü Ankara'da yaşanan 37 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı terör saldırısıyla birlikte yönünü yukarı çevirmişti. Çarşamba günkü Fed para politikası kararı öncesi dolar karşısısnda güç kaybederek 2.93 seviyesini aşmıştı.

Fed Başkanı Janet Yellen, karar sonrasında düzenlenen basın toplantısında ekonomik gelişmelerin hala risk teşkil etmeye devam ettiğini belirtirken, her toplantının faiz artırımı ihtimalini barındırdığını ifade etti. Ayrıca merkez bankası para politikasının ekonomik görünüme göre değişebileceğini söyleyen Yellen, olumlu ve olumsuz şokların katılımcıların faiz oranı öngörülerini etkilediğini belirtti.

Borsa 4 ayın zirvesine çıktı
Deniz Yatırım Menkul Kıymetler kurumsal hisse satışları yöneticisi Gülşen Ayaz, “Türkiye varlıkları, Fed tarafından tetiklenen gelişen piyasalardaki yükselişten olumlu etkileniyor. Türkiye hisse senetleri, diğer gelişen piyasa varlıklarına göre daha ucuz işlem görüyordu. İşte bu nedenle son yükselişe karşın hisse senetleri, gelişen piyasalara sermaye girişlerinden faydalanmaya devam ediyor” dedi.

Dolar/TL'de dünkü kapanış fiyatı 2.8690 seviyesine göre bir yıllık kazanç yüzde 9.66'ya geriledi. Dolar/TL, Fed politika kararı sonrasında Perşembe günü, 2.8472 ve 2.8735 seviyeleri arasında dalgalandı.

Borsa ise küresel piyasalarda oluşan iyimserlikle günü yüzde 2,53 yükselerek 81.377,13 puanla günü dört ayın zirvesinden tamamladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)