BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakSinpaş'tan 3 formüllü ödeme planı----

Sinpaş'tan 3 formüllü ödeme planı

Sinpaş'tan 3 formüllü ödeme planı
17 Mart 2012 - 07:32 www.finansgundem.com

Sinpaş GYO, bahar aylarında geçerli olacak kampanyasında 3 ana kurgu üzerinden ödeme kolaylıkları sunuyor.

Gayrimenkul sektöründe farklı konseptli projeler hayata geçiren Sinpaş GYO, ‘evinde mutlu olmak’ felsefesi üzerinde kurguladığı yeni kampanyasına başladı. 3 farklı ödeme planı üzerine kurgulanan kampanyada hem banka kredisi kullandırılıyor hem de firma bünyesinde vade yapılabiliyor. Konut bedelinin yüzde 55’ini banka kredisi olarak kullananlara yüzde 15’erlik 3 ödemenin verildiği kampanyada isteyenler yüzde 35 peşin vererek kalan miktarı 55 ay sıfır faizle ödeyebilecek. Kampanyanın son ayağına göre de yüzde 15 peşin verenlere ara ödemeli ve düşük faizli plan sunulabiliyor.
3 projede yaşam başladı
Sinpaş’ın satıştaki tüm projelerinde geçerli olan kampanya ile tüketicilere önemli bir fırsat sunduklarını ifade eden Sinpaş GYO Kurumsal İletişim ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Ekinci, kampanyanın bahar aylarında geçerli olacağını söyledi.
Ekinci, farklı projeleriyle her ihtiyaca cevap verebilen yaşam alanları oluşturduklarını anlatarak, “Ev sahibi olma planı yapan ya da evini yenilemeyi düşünenler için projelerimiz bir numaralı çekim merkezi oldu” dedi. Gelen taleplerin bu kampanyayı şekillendirdiğini ifade eden Barış Ekinci, “3 projede yaşamı başlattık ve tüm vaat ettiğimiz hayalleri gerçekleştirdik. Şimdi de bu evleri kolayca alma imkânı sunuyoruz” diye konuştu.
1700 konut satma hedefi
Sinpaş GYO Satış ve Satış Sonrası Hizmetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özkan Öztürk ise geçen yıl 1.400 adet satış gerçekleştirerek 695 milyon lira bir ciro elde ettiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Hem biz kazandık, hem de yatırım tercihlerini gayrimenkulden yana kullananlara kazandırdık. Birikimini dolar ya da euro’ya çevirmek yerine Sinpaş GYO projeleri arasında bulunan Bosphorus City'de değerlendirenler yüzde 15, İstanbul Sarayları'nda ve AquaCity 2010'da değerlendirenler ise yüzde 10 değer artışıyla kazançlı çıktı. Hedefimiz, önümüzdeki yıl 850 milyon lira ciroya ulaşarak, ortalama yüzde 20’lik bir artışla, 1.700 aileyi daha Sinpaş’ın mutlu aileleri arasına katmak.”
İSTANBUL’UN SYMBOL PROJESİNİ % 10 İNDİRİMLE SATIŞA SUNDU
Avenue Residence’ta yatırımcılarına yüzde 75 kazandıran Karden İnşaat, yeni projesi Symbol İstanbul’u satışa çıkardı. Ömer Çamoğlu tarafından çizilen ve lansmana özel yüzde 10 indirimle satılan projeden ayda 847 lira taksitle konut alınabilir
Karden İnşaat ikinci projesini satışa çıkardı. Beylikdüzü’ndeki Avenue Residence projesiyle kısa sürede iyi bir satış grafiği yakalayan Karden İnşaat, Esenyurt’ta 1.242 rezidans, 510 busidence ve 48 mağazadan oluşan Symbol İstanbul projesini satışa sundu.
Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, projede özel bir konsept yaratmak için mimariye büyük önem verdiklerini belirterek, “İstanbul’a değer katacak bir proje için yola çıktık. Bunun için çok başarılı bir mimar olan Ömer Çamoğlu ile anlaştık” dedi.
Türkiye’nin dünyanın gözbebeği olduğunu ve yabancı ilgisinin her gün arttığını vurgulayan Karadeniz, “Bu ilgi de projelerin daha kaliteli olmasını sağlıyor. Symbol İstanbul da her anlamda kalitesiyle adından söz ettirecek” diye konuşan Karadeniz, Türkiye’nin bölgede parlayan bir yıldız haline gelmesinin de bu kararda etkili olduğunu vurguladı.
Symbol İstanbul için 150 milyon lira yatırım yapılacağını ifade eden Karadeniz, projenin inşa süresi boyunca 500 kişiye istihdam sağlanacağını bildirdi. Karadeniz, Symbol İstanbul’da yaşam başladıktan sonra da ofis ve alışveriş-yaşam merkezlerinde 2 bin kişiye istihdam olanağı yaratılacağına işaret etti.
600 ön talep geldi
Karden Proje Geliştirme ve Pazarlama Genel Koordinatörü Hakan Buvan ise, doğru lokasyon, doğru proje, doğru fiyat ve doğru tanıtım prensibi ile hareket ederek müşterilerinin beklentilerini maksimum seviyede karşılayan bir proje ürettiklerine dikkat çekti. Symbol İstanbul’un yoğun bir ön talep aldığını ifade eden Buvan, “600’e yakın kesin talep aldık. Bunları değerlendirmeye başlıyoruz” dedi.
Buvan, satışta olan ilk etaptaki daire fiyatlarının 85 bin liradan başladığını belirterek, kullandıkları özel yazılım sayesinde her bütçeye uygun ödeme planı oluşturduklarını vurguladı. Lansmana özel olarak yüzde 10 indirimle satılan dairelerin ayda 847 lira taksitle alınabileceği ifade eden Buvan, teslimlerin ise 2014 Aralık’ta yapılacağını kaydetti.
‘m2’si 10 bin lira olur’ iddiası
Hedeflerinin yatırımcılarına kazandıran projeler üretmek olduğunu ifade eden Buvan, Avenue projesinde bu hedeflerine ulaştıklarını ve Symbol İstanbul’da da bunu başaracaklarını söyledi. Buvan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İlk residence projemiz Avenue’de, yatırımcılarımıza ortalamada yüzde 75 kazanç sağladık. 59 bin liralık daireler bugün 160 bin lira oldu. Bu kazancı her projemize yaymayı hedefliyoruz. Symbol İstanbul projemizin ilk etabında satışlarımız metrekarede 1.700 liradan başlıyor. Bu rakam bir süre sonra 3 bine, teslimde ise 5 bin liraya çıkacak. Son 5 katta metrekaresini 10 bin liradan satmayı hedefliyoruz.”
Projeyle ödül getiririz
Projenin mimarı Ömer Çamoğlu, Symbol’ün karma kullanımlı bir proje olduğunu belirterek, “Her katı birbirinden farklı tasarladık. Bu da projeyle çok fazla uğraşmamıza neden oldu. Ama ortaya çok iyi bir tasarım çıktı” dedi. Çamoğlu mağaza, konut ve ofis karmasından oluşan projede çok geniş sosyal tesis yelpazesi sunduklarının da altını çizdi. Bu projeyle de yarışmalara katılacaklarına dikkat çeken Çamoğlu, “Dünyada ödülleri kovalayacağız ve daha önce başka projelerde kazandığımız gibi yine ödül kazanacağımızı düşünüyoruz” değerlendirmesini yaptı.
Bakan Bayraktar’dan ‘Merkez Bankası gelmiyor’ açıklaması
İstanbul Finans Merkezi’yle ilgili açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, projede Merkez Bankası'na tahsisli herhangi bir alan bulunmadığını belirterek, “İstanbul Finans Merkezi alanı içerisinde Merkez Bankasına tahsisli alan bulunmamakta olup, Bakanlığımızca bu konuda herhangi bir çalışma yürütülmemektedir” diye ekledi.
Açıklamasında, bankaların ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) gibi merkezlerin İstanbul’a taşınması sonucu oluşacak bütçe harcamalarına değinen Bayraktar, projede kamu kurumlarının dışında, özel mülkiyete ait olan parsellerin bulunduğuna işaret ederek, “Konut açığına ilişkin çalışmalar Bakanlığımızca yürütülüyor. Bu kapsamda gerek konut ihtiyacını karşılamak, gerekse kentsel dönüşüm alanında sağlıklı ve güvenli yaşam yerleri oluşturulması amacıyla gerekli çalışmalar yürütülmektedir” diye konuştu.
Konut fiyatları 1 yılda yüzde 8 artış gösterdi
Mortgage Uzmanı Garanti’nin desteğiyle Reidin tarafından hazırlanan rapora göre konut fiyatları şubatta bir önceki aya göre yüzde 0,78, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 8,04 oranında arttı.
Şubat ayında Antalya’da metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 1,11 oranında artarken, fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönemde konut fiyatları Adana’da yüzde 1,07, Ankara’da yüzde 0,54 , İstanbul’da yüzde 0,98 ve İzmir’de yüzde 1,03 oranında arttı. Bursa ve Kocaeli’nde metrekare başına konut fiyatları sırasıyla yüzde 0,22 ve 0,66 azaldı.
İkinci elde Çatalca
Şubat ayında ikinci el konutlardaki satış fiyatları açısından en çok değer artışı yaşanan ilçe yüzde 2,36 ile İstanbul Çatalca, en çok değer kaybeden ilçe yüzde 2,69 ile İstanbul Beyoğlu oldu. Aynı dönemde konut fiyatları açısından en çok değer artışı yaşanan mahalle yüzde 2,78 ile İstanbul Kağıthane Ortabayır Mahallesi, en çok değer kaybeden mahalle ise yüzde 2,79 ile İstanbul Küçükçekmece Kanarya Mahallesi oldu.
Şubat ayı itibariyle ikinci el konutlardaki amortisman süreleri incelendiğinde İstanbul’da bir apartman dairesinin fiyatı 15,9 yıllık (191 ay) kiraya eşit iken, İzmir’de bu süre 18,5 yıla (222 ay) kadar uzadı. Ankara’da ise bir apartman dairesinin fiyatı 17,5 yılda (210 ay) geri dönüyor.
Uluhan Grup Türkiye’ye İtalyan ortak ile geldi
Geçtiğimiz günlerde Cannes'da düzenlenen Uluslararası Yatırım ve Emlak Piyasası Fuarı Mipim’de projelerini tanıtan firmalardan biri olan Uluhan Grup, Türkiye'ye İtalyan ortakla döndü. Firmadan yapılan açıklamada, İtalyan mimari tasarım grubu FPA ile proje çalışmaları için anlaşma sağladıkları aktarıldı. Fuara Acunkent, Babil Kuleleri ve Beylikdüzü'nde yapılandıracağı yeni projesiyle katılan firma, açıklamasında, bir diğer İtalyan markası Mondo İtalya ile de Babil Kuleleri için anlaşma imzaladığını belirtti. Anlaşma kapsamında Mondo İtalya Gallery, Babil Çarşı'da 30 ünlü markasıyla boy göstererek İstanbulluları ürünleriyle buluşturacak.
Emlakta ‘geri dönüş’ Avrupa’dan daha hızlı
ABD merkezli gayrimenkul danışmanlık firması Realty World’ün Türkiye Genel Koordinatörü Mustafa Baygan düzenlenen basın toplantısında, yabancıların gözünün gayrimenkulde olduğuna dikkat çekerek “Yabancılara mülk satışını öngören yasanın çıkmasıyla sektörde büyük bir hareketlilik olacak. Ayrıca kentsel dönüşümün hız kazanması ve 2B arazilerinin imar izinleri sektördeki trafiği arttıracak” dedi. Avrupa’da emlak yatırımlarında geri dönüş süresi 30-35 yıl iken Türkiye’de 13 yıl olduğunu aktaran Baygan, bu durumun yabancı yatırımcı açısından avantaj olduğunu ifade etti. Açıklamasında firmanın 2012’deki büyüme hızına değinen Baygan, “Türkiye’nin büyümesi Realty World ABD’den daha hızlı. Bu nedenle Türkiye, taşıdığı potansiyel itibariyle çok önemli bir pazar” diye konuştu.
120 aya kadar sıfır faiz ile ev sahibi yapıyor
Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Denizli’de hayata geçirilen, 606 konuttan oluşan Sümerpark Evleri’nde ‘Peşin Fiyatına’ kampanyası devam ediyor. Kampanya kapsamında, 120 aya kadar yüzde sıfırdan başlayan faiz oranlarıyla ev sahibi olma imkânı sunuluyor.
Kaba inşaatının yüzde 75 oranında tamamlandığı projeyle ilgili yapılan açıklamada, ilk etapta teslim edilecek iki blokta yer alan dairelerin büyük bir çoğunluğunun satıldığı belirtilirken, 5 yıldızlı otel ile ilgili çalışmaların hız kazandığı söylendi. Projede, teslimlerin ise Haziran 2012’de yapılması planlanıyor.
İnşaat sektöründen sanata bir destek daha
Koray Şirketler Topluluğu, İKSV tarafından düzenlenecek İstanbul Tasarım Bienali’nin sponsoru oldu. Yapılan açıklamada, İKSV’nin bu yıl ilkini düzenleyeceği bienalde firmanın eş sponsor olduğu belirtildi. ‘Kusurluluk’ teması altında gerçekleştirilecek bienal, 13 Ekim – 12 Aralık 2012 tarihleri arasında İstanbullularla buluşacak.
Firma, bienal kapsamında 22-27 Mart 2012 tarihlerinde kurumları, öğrencileri ve sanayi temsilcilerini tasarımcılarla buluşturma amaçlı düzenlenecek olan, bir dizi atölye çalışmasının da sponsoru olacak. Çalışmalarda sokakların ve insanların kentle, kentteki tasarım problemleri ile olan ilişkileri ele alınacak. Bianel, Emre Arolat ve Joseph Grima küratörlüğünde, İstanbul Modern ve Galata Özel Rum İlköğretim Okulu’nda yer alacak sergilerden oluşacak. YAVUZ KARAMAN-EMLAK / Milliyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)