BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar 1.85 liraya gerileyebilir----

Dolar 1.85 liraya gerileyebilir

Dolar 1.85 liraya gerileyebilir
12 Haziran 2013 - 17:00 www.finansgundem.com

Merkez Bankası'nın müdahalesinin ardından analistler dolarda düşüş bekliyor

Merkez Bankası'nın dün yaptığı döviz satım ihaleleri ve parasal sıkılaştırma adımının ardından 1,9093 seviyesinden düşüşe geçen dolar/TL için analistler, sırasıyla 1,8630 ve 1,85 seviyelerinin gündeme gelebileceğini belirtiyor.
Dün 1,91 sınırına kadar yükselerek son 18 ayın zirvesini test eden dolar/TL, Merkez Bankası'nın parasal sıkılaştırma adımı ve 250 milyon dolarlık döviz satım ihalesinin ardından günü 1,8902'den tamamlamıştı. Dolar/TL küresel piyasalara paralel olarak bugün düşüş eğiliminde hareket ederek bankalararası piyasada güne 1,8913 seviyesinden başladı ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın açıklamalarıyla da moral bularak 1,8701 seviyesine kadar geriledi.
Teknik analistler, teknik olarak dolar/TL'nin 1,8730 seviyesindeki kısa vadeli desteğin altında kapanış yapması durumunda sırasıyla 1,8630 ve 1,8500 seviyelerinin gündeme gelebileceğini kaydediyor. Dolar/TL'nin, 1,8730 seviyesi üzerinde tutunması durumunda içinde bulunduğu 1,8750 - 1,9070 bandı arasındaki dalgalı hareketin devam edebileceğini ifade eden analistler, küresel piyasalardaki dolar talebinin yön üzerinde ana belirleyici olacağını belirtiyor.
Ayrıca Başçı'nın açıklamalarıyla ilgili değerlendirmede bulunan AA Finans Analisti Özlem Bayraktar Gökşen de, Başçı'nın piyasalardaki gelişmelere ilişkin rahat bir görüntü çizdiğine değinerek "Şu noktada ek bir önlem gerekmediği mesajını verdi. Likidite yönteminin "asıl" araç olduğunun altını çizerken, faiz politikasında herhangi bir değişiklik sinyali olup olmayacağı piyasa oyuncuları tarafından takip edildi. Başçı özellikle faiz koridorunun üst bandında bir artırım olabilir mi sorularına, PPK toplantısında üyeler ile konuşulacağını ancak şu an için gerekli olmadığı şeklinde cevaplandırdı" dedi.
Başçı'nın Rezerv Opsiyonu Mekanizmasına (ROM) dikkat çekerek, bu mekanizmanın etkin kullanımının Faiz koridorunun geniş bantta olmasını gerekli kılmadığını söylediğine değinen Gökşen değerlendirmesine şöyle devam etti: "Başçı, ROM’a ilişkin olarak bankalar tarafından yaklaşık 2 milyar dolarlık bir döviz kullanımının olduğunun altını çizdi. Bu çerçevede doğrudan müdahale miktarının daha düşük kalabildiğinden bahsetti. Başçı’nın konuşmaları ROM’un etkin çalışmasına ilişkin olumlu bir görüntü çizdi."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)