BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDoğum sonrası satılan ikizler 19 yıl sonra buluştu----

Doğum sonrası satılan ikizler 19 yıl sonra buluştu

Doğum sonrası satılan ikizler 19 yıl sonra buluştu
27 Ocak 2024 - 18:26 www.finansgundem.com

Gürcistan'da 2002 yılında doğum sonrası başkasına satılan ikizler, 19 yaşında TikTok videosuyla birbirini buldu

Amy ve Ano, tek yumurta ikizleri. Gürcistan'da 2002 yılında bir hastanede dünyaya geldikleri sırada, annelerinden alınıp başka ailelere satıldılar. 19 yaşına gelene kadar birbirlerinden ve neler yaşadıklarından haberleri olmadı.

Bir televizyon programı ve TikTok videosu, onların başlarına geleni keşfetmelerine ve birbirlerini tanımalarına kapı araladı. Geçmişi kurcaladıkça, Gürcistan'da hastanelerden çalınan ve başkalarına satılan binlerce bebekten ikisi olduklarını öğrendiler. Şimdi kafalarındaki sorulara yanıt arıyorlar.

12 yaşında keşfettiler

Amy ve Ano'nun birbirlerini keşfetmelerinin hikayesi, 12 yaşındalarken başladı. Amy, vaftiz annesinin Karadeniz kıyısındaki evinde, en sevdiği televizyon programı olan yetenek yarışmasını izliyordu. Ekranda dansını izlediği kızın, kendisine ne kadar çok benzediğini fark etti. Benzemekten öte, aynısıydı.

"Herkes annemi arıyordu, 'Amy neden başka bir isimde dans ediyor?' diye soruyorlardı." Amy ailesine bu konudan bahsetti ama üstünde durmadılar. Annesi "İnsanlar çift yaratılmıştır" deyip geçti.

Yedi yıl sonra, 2021'in Kasım ayında, bu kez Amy Tiktok'a bir video attı. Mavi saçları ve kaşındaki piercing görülüyordu.

320 kilometre uzaktaki Tiflis'te, 19 yaşındaki Ano Sartania'ya bir arkadaşı bu videoyu gönderdi. Ano, "Bana ne kadar benziyor" diye düşündü.

Ano bu kızın izini sürmek istedi ancak internette bulamadı. Üniversitenin WhatsApp grubuna bu videoyu gönderdi ve yardım istedi. Sonunda Amy'yi tanıyan birisi, onları Facebook'ta buluşturdu.

Birkaç gün içinde, çok fazla ortak noktaları olduğunu fark ettiler. Ancak hakikate henüz çok uzaktılar.
İkisi de artık faal olmayan Kirtskhi doğum hastanesinde dünyaya gelmişti. Ancak doğum belgelerine göre, doğdukları gün aynı değildi. Arada birkaç hafta vardı. Aynı müzik türlerini seviyorlardı, dans etmeye ikisi de bayılıyordu, saç tipleri de benziyordu. Hatta aynı genetik kemik hastalığına, displaziye sahip olduklarını öğrendiler. Bir gizemi birlikte çözmeye başladılar. 

Ailelerine hikayelerini sordular

Hakikatle yüzleşince, ailelerine dönüp gerçeği anlatmalarını istediler. 2002'de doğumdan sonra başka aileler tarafından evlat edinilmişlerdi. İkizler, doğum belgelerindeki tarihlerin yanlış olduğunu ortaya çıkardı.

Amy'nin şu anki annesi, o zamanlar çocuk sahibi olamadığını, bir arkadaşının hastanede sahipsiz bir bebek olduğunu söylediğini, para verdiği durumda kendisinin bu bebeği sahiplenip büyütebileceğini öğrendiğini anlattı. Ano'nun annesinin de hikayesi benzerdi.

Onları evlat edinen iki aile de, bu kızların ikizlerinin olduğunu bilmiyordu. Yaptıklarının yasa dışı olduğunun da farkında değillerdi. Hastane personelinin de bu işe dahil olması, onlara yaptıklarının yasal olduğunu düşündürttü. İkizler, biyolojik annelerinin, kendilerini para karşılığı satıp satmadığını merak ediyordu.

Anneleri, doğum sonrası komaya girmiş

İkizler daha sonra annelerinin kendilerine yaptığı açıklamaya göre anneleri, doğum sonrası komaya girmiş. Uyandığında, hastane personeli, bebeklerin doğum sonrası öldüğünü söylemiş.
Amy ve Ano ile bir araya gelmek, anneleri Azo'ya yeni bir yaşam amacı vermiş. Şu anda çok yakın olmasalar da halen temas halindeler.(BBC Türkçe)



ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)