BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBanka & Kredi KartlarıDoğu'da kartla alışveriş tırmandı----

Doğu'da kartla alışveriş tırmandı

Doğu'da kartla alışveriş tırmandı
22 Kasım 2013 - 07:29 www.finansgundem.com

TEPAV Ekonomi Politikaları Analisti Sarp Kalkan kredi kartı kullanımındaki artışa dikkat çekti

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Ekonomi Politikaları Analisti Sarp Kalkan, Perakende Günleri’13’te sektörün nereden nereye geldiğini aktaran bir araştırmayı katılımcılarla paylaştı.
Türkiye ekonomisini sürükleyen sektörlerin başında perakendenin geldiğini söyleyen Kalkan, “Sektör Türkiye’nin büyümesine son 10 yılda yüzde 15 oranında önemli bir katkı sağladı. Perakende sektörü ticaret hacmi ise 4.4 büyüme oranıyla 2023 yılında 560 milyar dolara ulaşacak” dedi.

Gıda harcaması
Türkiye’de ortalama aile başı haftalık gıda harcamasının 145.9 dolar olduğunu söyleyen Kalkan, 2023’te bu rakamın 373 dolara yükselmesini öngördüklerini belirtti.
 Son 4 yılda kredi kartı kullanımındaki artışa da dikkat çeken Kalkan, yüzde 160 ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun kredi kartı kullanımı artışında ilk sıralarda yer aldığını söyledi.

'5 yılda 438 bin kişi istihdam edildi’
Perakende sektöründeki istihdama ve çalışanların eğitim düzeyine ilişkin bilgiler de veren Sarp Kalkan, 2008-2013 yılları arasında, son beş yılda sektörde 438 bin kişi istihdam edildiğini açıkladı. Kalkan, bunun 252 bininin erkek, 186 bininin kadın olduğunu belirtti.
 Sektörde çalışanların eğitim süresinin artışına da dikkat çeken ve bir çok sektörü ortalamasının üzerinde olduğunu vurgulayan Kalkan, “Perakende ve toptan ticarette ortalama eğitim süresi 8.8 yıla yükseldi. Türkiye ekonomisi için kilit rol oynayan perakende sektörü özellikle kadınlar ile orta ve lise eğitim seviyesine sahip gençler için önemli bir istihdam alanı yaratıyor. Perakende sektörünün yaşadığı bu dönüşüm önümüzdeki dönemde de devam edecektir” dedi.

23 ülkeden 300 deri firması İstanbul’da
Bu yıl 8’incisi düzenlenen İstanbul Deri Fuarı (İDF), İstanbul Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar Merkezi’nde başladı. Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) çatısı altında düzenlenen fuarın açılışını Türkiye Deri Vakfı Başkanı Ruken Mızraklı, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptı.
Fuarın açılışında bir konuşma yapan TÜRDEV Başkanı Ruken Mızraklı, fuarda 23 ülkeden 300’ü aşkın firma ve firma temsilciliğinin katıldığını söyleyerek, “18 ülkeden 140 profesyonel alıcıyı fuarımıza davet ettik. Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle bu yıl 13 ülkeden 51 kişinin katıldığı bir alım heyetini de ayrıca ağırlıyoruz” dedi.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ
İndirim hediyesi

 ArenaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 24 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında sadece öğretmenler için geçerli olacak bir indirim kampanyası düzenlendi. Kampanyada indirim oranı yüzde 10 ila 50 arasında değişiyor.

Danışmanlık verecek
 Monist, 24 Kasım’a özel öğretmenlere ücretsiz görüntü danışmanlığı hizmeti sunacak. Marka ayrıca Öğretmenler Günü için ipek giyim ürünleriyle farklı hediye seçenekleri de hazırladı.

Belgeli kampanya
 22-24 Kasım tarihlerinde LC Waikiki mağazalarından alışveriş yapan öğretmenlere çocuk ve yetişkin ürünlerinde yüzde 15 indirim sunulacak. Kampanyadan yararlanabilmek için öğretmen olunduğuna dair bir belge gösterilmesi yeterli olacak.

Öğretmenlere özel
 Aker, Boyner ve YKM mağazalarındaki standlarında Pierre Cardin, Aker ve Cacharel fularlarda geçerli olacak yüzde 30 indirimle Öğretmenler Günü’nü kutluyor. İndirim 18-24 Kasım tarihleri arasında geçerli olacak.

Şıklık yarışı
Erkek giyim markası Jakamen, öğretmenler için 10 Kasım-30 Kasım tarihleri arasında geçerli olacak özel bir kampanya hazırladı. Öğretmenler gününe özel yapılacak tüm alıverişlerde yüzre 30 indirim uygulanacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)