BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDışişleri’nden AB ve Yunanistan’a tepki----

Dışişleri’nden AB ve Yunanistan’a tepki

Dışişleri’nden AB ve Yunanistan’a tepki
25 Haziran 2020 - 10:21 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “AB ve Yunanistan’ı, ülkemizi suçlamak yerine bir kez daha kendi ahdi sorumluluklarını yerine getirmeye, sığınmacıların haklarına saygı göstermeye davet ediyoruz” dedi.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Borrell ile Türk-Yunan sınırında sarf ettiği sözlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’ın AB Yüksek Temsilcisi Borrell ile Türk-Yunan sınırında sarf ettiği sözlerin, Yunanistan’ın sığınmacılara yönelik insan hakları ihlallerini ve suçlarını AB şemsiyesi altında örtbas etme çabasının yeni bir tezahürü olduğunu ifade eden Aksoy, AB Komisyonu’nun buna ortak olmasının ise ibret verici olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE’Yİ KENDİ KIYILARINA HAPSETME RÜYASINDAN ARTIK UYANIN

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Mijatovic’in, ‘Mültecilerin onurunu korumanın üye devletlerin saygı göstermek zorunda olduğu ahlaki ve hukuki bir yükümlülük olduğuna’ ilişkin açıklamasını anımsatan Aksoy, şunları kaydetti:

“AB ve Yunanistan’ı, ülkemizi suçlamak yerine bir kez daha kendi ahdi sorumluluklarını yerine getirmeye, sığınmacıların haklarına saygı göstermeye davet ediyoruz. Dışişleri Bakanı Dendias’ın Ege ve Doğu Akdeniz konusundaki ifadeleri ise gerçeklikten tamamen kopuktur. Yunanistan, GKRY ile Türkiye’yi kendi kıyılarına hapsedebileceği ve bunun uluslararası hukuka uygun olduğu rüyasından artık uyanmalıdır.

Türkiye’ye karşı şer ittifakları kurma ve AB’yi suiistimal etme teşebbüslerinin Yunanistan’a bir faydası olmaz. Bunun yerine, Türkiye’nin meşru hak ve çıkarlarına saygı göstermeli, meselelerini bizi şikayet ederek ve başkalarından medet umarak çözmek yerine, bizimle konuşarak çözmeye çalışmalıdır. Uluslararası hukukun ve komşuluğun gereği de budur” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)