BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDijital devlerden vergi alıp asgari vergi belirleyelim çabası----

Dijital devlerden vergi alıp asgari vergi belirleyelim çabası

Dijital devlerden vergi alıp asgari vergi belirleyelim çabası
10 Nisan 2021 - 14:12 www.finansgundem.com

Biden yönetimi global dijital şirketlerin daha fazla vergi ödemesine neden olacak yeni vergilendirme modeli için çalışmaya başladı. Bu model aynı zamanda dünyada asgari kurumlar vergi oranı belirlemeyi hedefliyor.

FİNANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Biden yönetimi global dijital şirketlerin daha fazla vergi ödemesine neden olacak yeni vergilendirme modeli için çalışmaya başladı. Bu model aynı zamanda dünyada asgari kurumlar vergisi oranı belirlemeyi hedefliyor.

ABD Başkanı dev şirketlerden tahsil edilen vergileri artırmak için düğmeye bastı.

Özellikle dijital dünya devlerini etkileyecek modele göre şirketlerin karlarını beyan ettikleri yerlerde değil satışlarını gerçekleştirdikleri coğrafyalarda vergilendirilmeleri hedefleniyor.

Dijital şirketler dünyanın her yerinde online olarak faaliyet gösterirken karlarını verginin en düşük olduğu İrlanda gibi ada ekonomilerinde beyan ederek ödedikleri vergileri en aza indirmeyi hedefliyor.

Biden yönetimi vergide yeni model çalışmasıyla paralel olarak bir de dünya genelinde asgari vergi oranında mutabakat sağlamaya çalışıyor.

Buna göre ABD ve diğer ülkeler kurumlar vergi oranlarını yükseltirken vergisini düşüren ülkelerin çıkar sağlamasının önüne geçilmesine çalışılıyor.

Bir yandan diğer ülkelere Google, Amazon, Facebook gibi devlerden daha yüksek vergi elde etmesinin önünü açmak isteyen ABD yönetimi kendisi kurumlar vergisini yükseltince şirketler ABD dışına kaçmasın diye ülkelerin de vergilerini yükseltmesini sağlamaya çalışıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)