BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDezenformasyonla Mücadele Merkezi, 'Filistinlilerin sahte görüntü ürettiği' iddiasını yalanladı----

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 'Filistinlilerin sahte görüntü ürettiği' iddiasını yalanladı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 'Filistinlilerin sahte görüntü ürettiği' iddiasını yalanladı
28 Ekim 2023 - 20:37 www.finansgundem.com

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden Gazze’deki savaşa dair bir yalanlama geldi. Merkez, Filistinlilerin sahte görüntü ürettiği iddiasının yalan olduğunu açıkladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrail'in resmi devlet hesabı ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eski dijital medya sorumlusu Hananya Naftali tarafından paylaşılan görüntülerle ilgili "Filistinli bir blog yazarı, bir İsrail bombardımanından sonra bir gün içinde mucizevi bir şekilde iyileşti" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İsrail propaganda hesaplarının, "Filistinlilerin sahte görüntü ürettiği" algısı oluşturmak için iki görüntüde de aynı kişinin olduğunu belirterek, görüntülerin bir gün arayla çekildiğini iddia ettiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İddiaya konu paylaşımın sol tarafındaki görüntüde, yıkılmış binaların arasında yürüyen kişinin, Filistinli YouTuber ve şarkıcı Saleh Aljafarawi olduğu tespit edilmiştir. Sağ taraftaki (hastanede yatan) kişinin ise İsrail'in 24 Temmuz'daki bir bombardımanı sırasında bir bacağını kaybeden 16 yaşındaki Muhammed Zendiq olduğu belirlenmiştir. İsrail devletinin resmi hesabı paylaşımını silse de Hananya Naftali gibi dezenformasyon kampanyasına öncülük eden hesaplar paylaşımını silmemiştir."

Yusuf İslam: Şu anda Gazze’de yaşananlar soykırımdır!

 

Erdoğan: Gazze için kıyamdayız!

 

Lavrov'dan Gazze uyarısı

 

Filistin: İsrail'i Gazze'de ateşkes ilan etmeye zorlayın

 

'Gazze'ye her gün 40 TIR girmeli!'

 

BM'den Gazze’de ateşkes çağrısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)