BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDevlet korumasında yetişen 958 genç kamuda----

Devlet korumasında yetişen 958 genç kamuda

Devlet korumasında yetişen 958 genç kamuda
22 Eylül 2022 - 10:50 www.finansgundem.com

Devlet korumasın altında yetişmiş 958 genç, düzenlenecek kura töreniyle kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın koruması altında yetişmiş 958 genç, 27 Eylül'de düzenlenecek kura töreniyle kamu kurum ve kuruluşlarına atanacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bakanlık kurum ve kuruluşlarında yetişmiş ve sosyal hizmet modellerinden yararlanmış 958 gencin kamuda istihdamına ilişkin "Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında kamuda görevlendirilecek gençlerin tercih başvuruları, 8-20 Eylül'de alındı. Başvuru yapan gençlerin atama töreni, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın da katılımıyla noter huzurunda 27 Eylül'de gerçekleştirilecek.

Törende toplam 958 kişi mezuniyet durumlarına göre; kamudaki öğretmen, avukat, mühendis, eczacı, diyetisyen, psikolog, arkeolog, sosyolog, sağlık teknisyeni, teknisyen, tekniker, sağlık teknikeri, memur kadrolarına atanacak. Atama sonuçları, 'https://sosyalatama.aile.gov.tr/' adresli internet sitesinden duyurulacak" denildi. 

2828 sayılı 'Sosyal Hizmetler Kanunu' uyarınca devlet korumasından yararlanmış gençlerin, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edildiği anımsatılan açıklamada; bu çerçevede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca yılda 3 kez mayıs, eylül ve aralık aylarında kamuya atama yapıldığı vurgulandı.

Devlet korumasındaki gençler üniversiteli oldu

 

Devlet korumasındaki gençler YKS ‘de başarılı mı

 

Devlet korumasındaki 985 genç kamuya atanacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)