BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDEVA Partisi açıkladı: Davutoğlu'nun 'birleşme' önerisi uygun bulunmadı!----

DEVA Partisi açıkladı: Davutoğlu'nun 'birleşme' önerisi uygun bulunmadı!

DEVA Partisi açıkladı: Davutoğlu'nun 'birleşme' önerisi uygun bulunmadı!
25 Haziran 2023 - 14:47 www.finansgundem.com

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun DEVA Partisi ile birleşme önerisi, parti yönetiminde çift başlılık ve mesaj karmaşasına yol açacağı gerekçesiyle DEVA Partisi tarafından uygun bulunmadığı açıklandı.


DEVA, grup kurma ve yeni partide birleşme modellerinin uygun olmadığını açıkladı. Karar diğer partilerin genel başkanlarına da iletildi.

Demokrasi ve Atılım Partisi Partisi, DEVA, Gelecek ve Saadet partilerinin grup arayışına dair açıklama yaptı. Açıklamada tartışılan iki modelin de uygun olmadığı sonucuna ulaşıldığı ifade edildi.

‘Çift başlılığa yol açar'

Açıklamada Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi ile DEVA Partisi’nin birleşmesiyle ilgili DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a bir model önerisi sunduğu ifade edilerek “Önerilen birleşme modeli, parti yönetiminde çift başlılık ve mesaj karmaşasına yol açacağı ve sürdürülebilir olmayacağı gerekçeleriyle uygun bulunmamıştır” denildi.

‘Doğal karşılanmaz, zihin karmaşasına yol açar’

Üç partinin kendi tüzel kişiliklerini korurken belli sayıda milletvekili vererek yeni bir çatı parti kurmak suretiyle ortak grup oluşturma modeline ilişkinse “Yetkili kurullarımızda yapılan görüşmelerde, mecliste grup kurmanın önemli olacağı vurgulanmış, ancak söz konusu modelin vatandaşlarımızca doğal karşılanmayacağı, zihin karmaşasına yol açacağı, yönetişim sorunları çıkaracağı ve partilerin kendi öz kimliklerinin gelişimini engelleyeceği yönündeki görüşler ağırlık kazanmıştır. Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan, bu grup kurma modeliyle ilgili olumsuz görüşleri Sayın Davutoğlu ve Sayın Karamollaoğlu ile paylaşmıştır” ifadeleri kullanıldı.

DEVA Partisi, önümüzdeki dönemde farklı seçenekleri görüşmeye ve değerlendirmeye hazır olduğunu kaydetti.