BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Dev masa' alay konusu olmuştu! Macron: Putin'i ikna ettim!----

'Dev masa' alay konusu olmuştu! Macron: Putin'i ikna ettim!

'Dev masa' alay konusu olmuştu! Macron: Putin'i ikna ettim!
08 Şubat 2022 - 16:28 www.finansgundem.com

Dün Moskova'da gerçekleşen Putin- Macron zirvesinin özellikle 'dev masa' detayının yankıları sürerken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron görüşmeye ilişkin değerlendirmede bulundu.


Ukrayna krizine diplomatik çözüm bulmak için Moskova'ya gelen Macron Rus mevkidaşı ile 'mesafeli' bir görüşme gerçekleştirmiş görüşmeye 'uzun masa' damgasını vurmuştu. Pek çok yabancı gazetenin ti'ye aldığı görüntüler sosyal medyada da günün konusu olmuştu.

New York Post gazetesinin 'Senin tarafında hava nasıl?' sözleri ile ti'ye aldığı görüşme ile ilgili Macron'dan yeni açıklamalar geldi.

Hürriyet'teki habere göre; Macron 'Putin'le görüşmemden şu sonucu çıkardım, Ukrayna'da gerilim daha fazla tırmandırılmayacak' dedi. Macron, Ukrayna lideriyle görüşmek üzere Kiev'e geldiğinde gazetecilere verdiği demeçte, bölgedeki tansiyon ile ilgili 'Herhangi bir tırmanma olmayacağını anladım' dedi.

Macron ayrıca Putin'i Ukrayna çevresindeki krizi tırmandırmamaya ikna ettiğini söyledi. Macron açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

'Benim için mesele, tırmanışı önlemek ve yeni bakış açıları ortaya koymak için oyunu kilitlemekti. Bana göre bu amaca ulaşıldı. Fransa inandırıcılığını güçlendirdi.'

Ancak Macron, Putin ile bu masada görüşen ilk kişi olmadı. Geçen hafta Macaristan Başbakanı Viktor Orban da görüşmeyi bu masada gerçekleştirmişti. Masanın uzunluğu Putin’in kararıyla Kovid-19’a karşı tedbir amaçlı olarak seçildiği açıklanmıştı.

RUSYA'DAN HABERE YALANLAMA GELDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ise dün Moskova'da görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna konusunda anlaşma imzaladığına dair Financial Times'ta (FT) yer alan haberi yalanladı.

MACRON - ZELENSKIY GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

Macron, Putin ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından bugün Ukrayna'ya geçti. Başkent Kiev'e gelen Macron, Mariinsky Sarayında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy tarafından kapıda karşılandı. Karşılamanın ardından iki lider yüz yüze görüşmeye geçti.

'DEV MASA' FRANSA'NIN GÜNDEMİNDE

Putin ve Macron’un oturduğu uzun masa Fransız basınının da gündemine oturdu. Sosyal medya kullanıcıları da uluslararası basının dikkatini çeken masaya ilişkin eğlenceli paylaşımlar yaptı.

France Culture Haber sitesi, haberi "Putin, Macron ve dünyanın en uzun masası" başlığıyla yayınlarken, Liberation gazetesi fotoğrafı montajlayarak "Macron-Putin: Rus tarzı diyalog" manşetiyle verdi.

Huffing post gazetecisi Romain Herreros, iki liderin oturduğu masayı sosyal medya hesabında "Rivayete göre Macron ve Putin'i bir saat dilimi ayırıyor" yorumuyla paylaşırken, komedyen Pierre-Antoinne Damecour "Birbirleriyle whatsapp’tan mı konuşuyorlar?" ifadelerini kullandı.

Dev masa alay konusu oldu

 

Macron'dan arabuluculuk ziyaretleri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)