BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev İngiliz bankasından kara para aklama itirafı----

Dev İngiliz bankasından kara para aklama itirafı

Dev İngiliz bankasından kara para aklama itirafı
08 Ekim 2021 - 14:54 www.finansgundem.com

NatWest Group İngiltere mahkemelerine yaptığı savunmada kara para aklama konusunda üzerine düşen sorumlulukları yerine getiremediğini itiraf etti.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere bankası NatWest Group, kara para aklama konusunda yönetmeliklere uymadığı yönündeki suçlamaları kabul etti. NatWest’e yöneltilen suçlamalar kara para aklama suçlarını önlemek için sistem ve kontrol oluşturma konusundaki sorumluluğunu yerine getiremediği yönündeydi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre banka, İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) tarafından yöneltilen suçlamalar üzerine Westminster Sulh Mahkemesi'nde savunma yaptı. FCA açıklamasında, davanın gerekli cezai işlem için Southwark Kraliyet Mahkemesi' ne sevk edildiği belirtildi.

Söz konusu dava FCA tarafından 2007 Kara Para Aklama Yönetmeliği (MLR 2007) kapsamındaki ilk cezai kovuşturma niteliğini taşıyor. Bu süreç kapsamında herhangi bir kişi özelinde suç duyurusunda bulunulmuyor.

Financial News’in haberine göre, NatWest 7 Ekim'de yaptığı açıklamasında, "Firmanın yapması gereken düzenlemeler, kara para aklamayı önlemek amacıyla müşterilerinin risk duyarlılığına göre izlenmesi yoluyla belirlenmesi ve yönlendirilmesidir. Suçlamalar 2012 ve 2016 yılları arasındaki operasyonel zayıflıklarla alakalıdır. Bu da NatWest'in söz konusu müşterinin hesaplarını yeterince izlemediği anlamına gelir” ifadelerine yer verildi.

NatWest, soruşturmanın başlangıcından bu yana FCA ile tam bir işbirliği içerisinde olduğunu söyledi. Banka 2021’in üçüncü çeyrek mali bilançosunun söz konusu duruşmadan kaynaklanan potansiyel bir para cezası uygulanacağı beklentisiyle hazırlanacağını açıkladı.

NatWest CEO’su Alison Rose açıklamasında, NatWest'in 2012 ve 2016 yılları arasında müşterilerimizden biri tarafından gerçekleştirilen kara para aklama faaliyetlerini yeterince izleyemediği ve bu nedenle de önleyemediği için derin bir üzüntü duyuyoruz. NatWest'in mali suçların tespiti ve önlenmesinde hayati bir rolü vardır ve üçüncü taraflar tarafından kara para aklanmasını önleme sorumluluğumuzu son derece ciddiye alıyoruz.

Bu davanın başlangıcından bu yana geçen yıllarda, önemli kaynaklara yatırım yaptık ve mali suçlarla etkin bir şekilde mücadele çabalarımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Bu ortak zorluğa karşı işbirlikçi çözümler bulmaya yardımcı olmak için meslektaşlarımızla, diğer bankalarla, sektör kuruluşlarıyla, kolluk kuvvetleriyle, düzenleyici kurumlarla ve hükümetlerle birlikte yorulmadan çalışıyoruz. Bu ortaklıklar topluma yönelik ciddi önem arz eden ve gelişmekte olan mali suç tehditlerine karşı koymak için hayatidir” ifadelerine yer verdi.

Davaya bakan hukuk firması Ewing Law’ın Yardımcı Avukatı Tony Wyatt, davaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Davanın kara para aklamayla mücadelede olumlu sonuçlar oluşturacağını belirten Wyatt NatWest’in taşıyacağı kara leke bir yana, uygulanacak ceza sonucunda diğer finans kurumlarının da kara para aklama düzenlemelerini ciddiye alacağını söyledi.

Deloitte’a soruşturma: Geç gelen rapor yatırımcıyı yanılttı

 

Sigorta şirketi Cigna bazı işletmelerini Chubb'a satıyor

 

Merkez Bankası açıkladı: Piyasalar ters düz olabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)