BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev bankaların WhatsApp faturası 1 milyar dolar----

Dev bankaların WhatsApp faturası 1 milyar dolar

Dev bankaların WhatsApp faturası 1 milyar dolar
15 Temmuz 2022 - 12:53 www.finansgundem.com

WhastApp gibi onaylanmamış mesajlaşma uygulamalarını kullanan personel nedeniyle Wall Street’in en büyük 5 bankasının toplam ödeyeceği tazminat miktarının 1 milyar doları bulması bekleniyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li düzenleyiciler, yetkisiz mesajlaşma uygulamalarını kullanan çalışanları izleyemedikleri gerekçesiyle ülkenin en büyük beş yatırım bankasından yaklaşık 1 milyar dolar tazminat almaya hazırlanıyor.

Bloomberg International’ın haberine göre, Morgan Stanley Perşembe günü yaptığı açıklamada, 200 milyon dolarlık bir para cezası ödemeyi beklediğini açıkladı. JPMorgan da aynı sebepten bu miktarın aynısını ödeyeceğini açıklamıştı. Yetkililer söz konusu tazminat anlaşmasını bankacılık sektörü için bir ölçüt olarak kullanıyor. Habere göre, Citigroup, Goldman Sachs ve Bank of America da benzeri bir para cezası için düzenleyicilerle ileri düzeyde görüşmeler yaptı. Bu görüşmeler henüz sonuçlanmadı ve cezalar hala değişebilir.

1 milyar dolara ulaşan toplam tazminat miktarı, böyle bir konuyla alakalı tazminat ödemelerinde nadir görülen bir artışı temsil ediyor. Para cezaları ise geçmişe göre önemli ölçüde daha yüksek olma eğiliminde ve hatta ABD bankalarına kayıt tutma konusundaki eksiklikleri nedeniyle verilen en büyük cezalar arasında yerini alıyor. Daha önce 2006 yılında Morgan Stanley’e e-postaları koruma konusundaki başarısızlığı nedeniyle 15 milyon dolarlık bir ceza uygulanmıştı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre finans firmalarının, uygunsuz davranışları önlemek için çalışanlarının işleriyle alakalı iletişimlerini titizlikle izlemeleri gerekiyor. Mobil mesajlaşma uygulamalarının çoğalmasıyla halihazırda zor durumda kalan personel izleme sistemleri, firmaların Kovid-19 pandemisi nedeniyle çalışanlarını eve göndermesinin ardından çok daha işlevsiz hale geldi.

Aralık ayında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) JPMorgan'a 200 milyon dolar para cezası verdi. Düzenleyici kurumlardan yapılan açıklamada bankadaki genel müdürlerin ve diğer üst düzey denetçilerin bile, işle ilgili iletişim için WhatsApp veya kişisel e-posta adresleri gibi hizmetleri kullanarak mevzuat incelemelerini ortadan kaldırdığı belirtildi.

SEC ve CFTC'nin öncülük ettiği soruşturmalarda, HSBC ve Deutsche Bank gibi diğer firmalara da uygulanacak olası cezaların ardından tablo daha da ağırlaşabilir.

"Onaylanmamış" cihazlar

Morgan Stanley'den Perşembe günü yapılan bilanço açıklamasında beklenen para cezasının, "onaylanmamış kişisel cihazların kullanımı ve firmanın kayıt tutma gereklilikleri ile ilgili belirli bir mevzuat konusuyla ilgili” olduğu belirtildi.

JPMorgan'ın para cezası açıklandığında, SEC'in New York Bölge Ofisi Kıdemli Müdür Yardımcısı Sanjay Wadhwa, New York merkezli bankanın "başarısızlıklarının birkaç komisyon soruşturmasını engellediğini ve personelin normalde gerekli olmaması gereken bazı ek adımlar atmasını gerektirdiğini" söyledi.

Wadhwa, firmaların "yatırımcıyı engellemekten ziyade yatırımcı koruma misyonunu paylaşması" gerektiğini sözlerine ekledi.

WhatsApp kullanımı bankacıyı işinden etti

 

Gözler dev bankaların bilançolarında

 

Ünlü bankacının dönüşü muhteşem oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)