BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana Sayfaİlginç Bankacı HikayeleriWhatsApp kullanımı bankacıyı işinden etti----

WhatsApp kullanımı bankacıyı işinden etti

WhatsApp kullanımı bankacıyı işinden etti
16 Haziran 2022 - 17:57 www.finansgundem.com

HSBC’nin Londra biriminde bir bankacı WhatsApp benzeri onaylanmamış bir mesajlaşma uygulaması üzerinden müşterisiyle iletişime geçtiği için görevinden alındı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz bankası HSBC Londra merkezindeki bir çalışanını müşterileriyle onaylanmamış mesajlaşma uygulamaları üzerinden iletişime geçtiği gerekçesiyle kovdu. Söz konusu hamle bankaların finans çalışanlarının WhatsApp ve Telegram gibi denetleyici kurumlarca onaylanmamış mesajlaşma uygulamaları konusunda ne derece baskı altında olduğunu gösteriyor.

Financial Times’ta yer alan habere göre HSBC yönetimi iç denetim mekanizmalarında onaylanmamış mesajlaşma uygulamaları kullanımı konusundaki soruşturmalarını yoğunlaştırdı. Soruşturma sonucu bankanın Londra biriminde müşterileriyle onaylanmamış mesajlaşma uygulamaları üzerinden iletişime geçtiği tespit edilen bir trader’ın işine son verildi. Banka döviz ticareti biriminde çalışan bankacı hakkında yorum yapmayı ve kimliği ile ilgili ayrıntı vermeyi reddetti.

Soruşturmada HSBC’nin uyum ekibi bankacının telefonunda ilginç bilgilere rastlandı. İddialara göre telefonda bir komisyoncu söz konusu bankacıya bir spor etkinliği için bilet satın almış.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre dünya çapındaki düzenleyici kurumlar finans şirketlerin kayıt tutma pratikleri ile ilgili baskılarını artırıyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu konuyla ilgili bir soruşturma başlattığını yakın zamanda açıklamıştı. İngiltere ise Finansal Düzenleme Kurumu (FCA) personelin özel mesajlaşma uygulamaları üzerinden müşterilerle iletişime geçmediğinden emin olmak için bankaların iç denetim mekanizmalarını göreve çağırıyor.

Geçtiğimiz gün FT’de yer alan başka bir haberde İsviçre bankası Credit Suisse’de üst düzey bir yatırım bankacısının aynı sebepten işine son verildiği belirtilmişti. 28 yıl boyunca Credit Suisse’in New York biriminde çalışan Anthony Kontoleon’un işinden ayrılması iddialara göre onaylanmamış mesajlaşma uygulamaları üzerinden müşterilerle iletişime geçmesinden kaynaklanıyor.

HSBC ve Credit Suisse daha önce ABD’li denetleyiciler tarafından kayıt takibi nedeniyle soruşturulmuştu. ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankası JPMorgan Chase de Aralık ayında SEC'e ve Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu'na kişisel cihazlar üzerinden iletişimlerin kayıtlarını tutmadığı gerekçesiyle 200 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etmişti.

Credit Suisse'de yeni skandal

 

HSBC’yi parçalama teklifi kabul görmedi

 

Credit Suisse düzenleyici kıskacında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)