BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev bankalardan rekabet yasası ihlali----

Dev bankalardan rekabet yasası ihlali

Dev bankalardan rekabet yasası ihlali
24 Mayıs 2023 - 09:23 www.finansgundem.com

HSBC, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley ve RBC işlemcileri İngiltere rekabet yasalarını ihlal ettiler

İngiltere Rekabet ve Pazarlar Kurumu (CMA), Citi, Deutsche Bank, HSBC, Morgan Stanley and Royal Bank of Canada'nın hükümet tahvillerinin ticaretiyle ilgili hassas bilgileri 2009-2013'te farklı dönemlerde çevrim içi sohbetlerde paylaşarak rekabet yasasını çiğnemiş olabileceğine ilişkin ön tespitte bulunduğunu açıkladı.

Hükümet tahvillerinin ticaretine ilişkin paylaşılan hassas bilgilerin, varlık takasları, fiyatlar ve ticaret stratejilerini içerdiği kaydedilen açıklamada, Deutsche Bank'ın söz konusu yasa dışı faaliyete katılımı konusunda CMA'yı uyarırken, Citi'nin de soruşturma sırasında müsamaha gösterilmesi için başvuruda bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, her iki bankanın da rekabete aykırı faaliyette yer aldığını kabul ettiği ifade edildi.

Bu kapsamda Deutsche Bank'a para cezası verilmeyeceği ve Citi'ye uygulanacak cezada da indirime gidileceği bilgisinin aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"CMA'nın soruşturması devam ediyor ve soruşturmanın iki veya daha fazla bankanın rekabete aykırı faaliyette bulunduğuna ilişkin nihai sonuca varması durumunda bankalara yönelik ihlal kararı ya da para cezası verilebilir. CMA'nın bu bulguları nihai değil. Deutsche Bank ve Citi, bu görüşmelere katıldıklarını kabul etti. HSBC, Morgan Stanley ve Royal Bank of Canada herhangi bir suçu kabul etmedi. Bu aşamada bankalardan herhangi birinin yasayı çiğnediği varsayımı yapılmamalıdır."

CMA Uygulama İcra Direktörü Michael Grenfell, soruşturmaya ilişkin değerlendirmesinde, "Şu anki geçici kararımız, 5 büyük bankanın küresel finansal kriz sonrasında hükümet tahvillerine ilişkin hassas bilgileri sohbet odalarında paylaşarak yasayı çiğnediği yönünde. Bu faaliyetler, vergi mükelleflerini, tasarruf hesabı sahiplerini ve finans kuruluşlarını, borçlanma maliyetlerinin en aza indirilmesi de dahil olmak üzere, bu ürünler için tam rekabetin faydalarından mahrum bırakabilirdi." ifadelerini

Söz konusu yasa dışı faaliyetlerin çok ciddi olduğunu ve ayrıntılı soruşturma gerektiğini kaydeden Grenfell, "Hem Deutsche Bank hem de Citi, rekabete aykırı davranışlara karıştığını kabul etse de nihai bir karara varmadan önce tarafların diğer beyanlarını değerlendireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

JPMorgan CEO'su uyardı: Yeni bir bankacılık krizi geliyor!

 

ABD'li banka iflasın kıyısında: Acı reçeteyi kabul etti!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)