BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDev Asya bankasının CEO’sundan ESG tavsiyesi----

Dev Asya bankasının CEO’sundan ESG tavsiyesi

Dev Asya bankasının CEO’sundan ESG tavsiyesi
17 Haziran 2021 - 17:59 www.finansgundem.com

Singapur’un en büyük bankası DBS’in CEO’su ESG yatırımlarına tsunami benzeri bir para akışı olduğunu söyledi. CEO, ESG yatırımlarının sadece arz talep dengesi sayesinde bile kazandırabileceğine dikkat çekti

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sürdürülebilir yatırımlar dünyanın dört bir tarafındaki finans gruplarının gündemindeki yerini korumaya devam ediyor. CNBC’nin haberine göre Singapur’un en büyük bankası DBS’in CEO’su Piyush Gupta, sürdürülebilir yatırımların iyi bir getiri sağladığını ve bu tür varlıklara adeta "para akışı tsunamisi" geldiğini belirtti.

Çevresel, sosyal ve kurumsal hassasiyet faktörlerini dikkate alan yatırımlara (ESG yatırımları) atıfta bulunan Gupta, “Açık konuşmak gerekirse ESG yatırımlarına yönelik para akışı tsunamisi söz konusu” ifadelerini kullandı.

Gupta açıklamalarında varlıkların temel değeri yükselmese dahi arz-talep denkleminin devam ettiğine dikkat çekti. Sürdürülebilir yatırımın sadece bir trend mi yoksa uzun vadeli bir strateji mi olduğu sorusuna yanıt veren CEO, her iki durumda da yatırımın iyi getiriler toplama olasılığının yüksek olduğunu öne sürdü.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD Başkanı Joe Biden’ın yeşil destek paketine dikkat çeken DBS CEO’su, “Bu varlık sınıfına bir trilyon dolar daha gireceğinden dolayı ESG varlıklarından oluşan bir sepetle çok kötü bir performans gösteremezsiniz. Hiçbir şey olmasa bile bu fiyatları yükseltmeye yetecektir” dedi. Gupta sürdürülebilir yatırımı uygun kılan bir diğer faktör olarak da ESG'ye odaklanan şirketlerin genellikle "yüksek performanslı şirketler olma eğilimini” gösterdi.

Gupta, hem bireysel hem de kurumsal yatırımcıların sosyal açıdan sorumlu veya çevresel sürdürülebilirliği destekleyen yatırımları seçme konusunda dikkatli olmaya başladıklarını söyledi. CEO, "Birçok müşteri, yapmak istedikleri yatırım türleri açısından bir seçim ifade edebilmek istiyor" ifadelerine yer verdi.

Bu durumun kurumsal yatırım alanında daha fazla görünür hale geldiğine dikkat çeken Gupta devletlerin varlık fonlarında genellikle sektörel seçimlerin ve paralarını nereye koymak istedikleri konusunda politikalarının bulunduğunu belirtti.

Tüm bunlara karşın yatırımların güçlü bir performans göstermemesi durumunda yatırımcıların sürdürülebilir yatırım alanlarını tercih etmekte diretip diretmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Gupta, "Çoğu durumda, insanlar en azından ESG dışı bir yatırımla aynı pazar getirisini elde edebilecekken ESG'ye girmekten mutlu oluyorlar. Ancak bu yatırımcıların kaçının paralarını riske atacağı veya daha düşük getirili bir ürüne gitmeye istekli olacağı belli değil. Bu ihtimal gelecekte teste tabi tutulacak" dedi.

Avrupa kentlerinin yarısından fazlasında hava kirliliği yaşanamayacak seviyelerde

 

Bu iş için bankacılığı bıraktı!

 

Cinsiyetçilik kadın finans çalışanlarının yolunu kesiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)