BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank’a 740 milyon euroluk tazminat davası----

Deutsche Bank’a 740 milyon euroluk tazminat davası

Deutsche Bank’a 740 milyon euroluk tazminat davası
16 Aralık 2020 - 15:17 www.finansgundem.com

Alman bankacılık devine Postbank hisselerinin alımında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle dava açıldı. Alman yerel mahkemesi davayı reddetse de içerisinde ünlü yatırım şirketleri olan davacılar iddialarını federal mahkemeye taşıyabilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Almanya mahkemesinin Çarşamba günü verdiği karara göre Deutsche Bank perakende iştiraki Postbank’deki eski yatırımcılarına 2010 yılındaki ihale teklifinde sunulan miktardan daha yüksek bir tazminat ödemek zorunda bırakılmayacak.

Köln Bölge Yüksek Mahkemesi eski Postbank hissedarları tarafından yapılan dava teklifini reddetti. Reuters’ın haberine göre, eski hissedarlar hisse başına 25 euro değerindeki teklifi kabul etmekle birlikte Deutsche Bank’ın bir süre önce daha yüksek bir fiyata hisse satın aldığını savunarak ücretlerinde artış talep etmişlerdi.

İddia sahipleri, 2008 yılında Deutsche Bank'ın 25 eurodan çok daha yüksek bir fiyattan yüzde 30'un biraz altında hisse satın aldığında Postbank'ın kontrolünü fiilen ele geçirdiğini savunmuşlardı. Mahkeme konunun davayla ilgisi olmadığına karar kıldı.

Aralarında Düsseldorf merkezli ünlü Alman yatırım şirketi Effecten Spiegel AG'nin de bulunduğu yatırımcılar Deutsche Bank'a 740 milyon euroluk ek tazminat davası açtılar. Yatırımcılar yerel mahkemenin kararına Almanya Federal Yüksek Mahkemesi üzerinden itiraz edebilir.

2020’nin son FED toplantısının 4 önemli başlığı

 

Euro Bölgesi bileşik PMI daralmayı sürdürüyor

 

AB'nin dış ticaret miktarı ekimde geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)