BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDeutsche Bank uyardı: Yeni karantinalar ekonomiyi vuracak ----

Deutsche Bank uyardı: Yeni karantinalar ekonomiyi vuracak

Deutsche Bank uyardı: Yeni karantinalar ekonomiyi vuracak
09 Ekim 2020 - 16:13 www.finansgundem.com

İngiliz hükümeti üç katmanlı karantinaya hazırlanırken, Deutsche Bank ekonominin darbe alacağını söyleyerek uyarıda bulundu

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin yerel karantinalardan oluşan karmaşık sisteminin yerine üç katmanlı bir kısıtlama sistemi geliyor. Sistem ülke genelinde aynı şekilde uygulanacak ve hükümetin sistemi önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

Hükümet 12 Ekim tarihinde İngiltere genelinde üç katmanlı bir karantina önlemleri sistemi duyurusunda bulunacak. En yüksek vaka sayılarının yer aldığı, İngiltere’nin kuzey bölgeleri, en katı karantina kurallarıyla yüzleşecek.

İngiliz hükümeti yetkilileri üç katmanlı sistemin planlandığını doğrulamayı reddetti. Hükümet sözcüsü “daha fazla önlem almaya mecbur kalma ihtimalimiz oldukça yüksek ve bence kamu bunun farkında” dedi. Açıklamasının devamında, “önümüzde zorlu geçecek birkaç ay var ve kış ayları başlıyor. Ne kadar bunalmış olsalar da, insanların kurallara uymaya devam etmesi önem taşıyor” ifadesini kullandı.

Deutsche Bank’ın Ekonomisti Sanjay Raja, Financial News’e yaptığı açıklamada, geçici de olsa barlar, restoranlar ve otellere getirilecek yeni kısıtlamaların gıda ve seyahat sektörlerinin yaklaşık %70’ini ortadan kaldırabileceğini söyledi.

Eğer sistem iki hafta boyunca devrede kalırsa, bu İngiltere’nin aylık gayrisafi yurtiçi hasılasında %1’lik bir kayba neden olacak. İstihdam piyasası üzerindeki etkileriyse daha ağır olabilir. Yeni karantina önlemleri bir aya uzatıldığı takdirdeyse, kayıp iki katına çıkarak %2 olacak.

Hükümet sözcüsü “son veriler virüse maruz kalanların büyük çoğunluğunun hizmet sektöründe olduğunu gösteriyor. Bu veriler yeni ve kanıt toplayıp analiz etmeye devam edeceğiz” dedi.

Üçüncü katman, yani en yüksek katman tüm pubların, barların ve restoranların, aynı zamanda dinlence yerleri ve güzellik merkezlerinin geçici olarak kapatılmasını gerektirebilir. İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak’ın yeni kurallardan etkilenenler için bir finansal destek programı açıklaması bekleniyor.

Bunlara ek olarak, bu alanlarda çalışan insanların kendi evlerinde yaşayan kişiler haricinde, hiçbir koşul altında sosyalleşmemeleri de gerekiyor.

İkinci katman önlemler, tıpkı kuzey bölgelerde uygulanan karantinalarda olduğu gibi, hane halklarına kısıtlama getirebilir. Böylelikle insanların, evlerinde diğer hane halklarıyla görüşmesi, bahçelerde bir araya gelmesi de yasak olacak.

Üç katmanın en az katı olanı birinci katmandaysa, insanların ‘6 kuralı’nı izlemeye devam etmeleri ve sosyal mesafe kurallarına özen göstermeleri beklenecek.

Raja, “son haberlere göre, İngiltere’nin bazı bölgelerinde barlar ve restoranlar için katı kısıtlamalar bekliyoruz. Tüm ülkede hizmet sektörünün tamamen kapanmasının önüne geçilmeye çalışılsa da, bunun büyüme üzerindeki etkisi elle tutulur olacak” dedi.

Berlin'de yeni karantina önlemleri

 

Korona vakaları artınca Madrid'de yeniden karantina uygulaması

 

Korona virüs vakalarında korkutan artış! 1 haftada 542 ev karantinaya alındı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)