BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank teknoloji birimine yıldız transferi----

Deutsche Bank teknoloji birimine yıldız transferi

Deutsche Bank teknoloji birimine yıldız transferi
24 Ekim 2023 - 14:24 www.finansgundem.com

Credit Suisse’in çöküşünü fırsata dönüştüren Deutsche Bank, kıdemli isimlerle kadrosunu güçlendiriyor. Alman bankası Credit Suisse’in teknoloji başkanını işe aldı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Deutsche Bank Credit Suisse’in baş teknoloji ve operasyon sorumlusu olan kıdemli bankacı Joanne Hannaford’u kadrosuna kattı. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre mart ayında yerel rakibi UBS tarafından uçurumun eşiğindeyken satın alınan İsviçre bankası üst düzey çalışanlarında ciddi bir personel göçüyle karşı karşıya.

Financial News’in haberine göre, Credit Suisse'de genişleyen teknoloji sistemlerini basitleştirmek ve modernize etmek için büyük bir dönüşüm projesine liderlik eden Joanne Hannaford, Deutsche Bank'a kurumsal bankasının bilişim kurulu başkanı olarak katılıyor.

Deutsche Bank'ın teknoloji, veri ve inovasyon birimi genel müdürü Bernd Leukert'e göre, Hannaford 2024'ün başlarında Alman devine katılacak ve Rafael Otero'nun yerini alacak.

Leukert, atamayı duyuran bir açıklamasında Hannaford için, "Mühendislik konusundaki mükemmelliği ve dijital dönüşümü başarılı bir biçimde sağlamasıyla tanınıyor. Banka olarak bizim için bu her iki unsur da önceliklidir" ifadelerine yer verdi.

Hannaford, Avrupa finans sektöründeki en üst düzey teknoloji uzmanlarından birisi konumunda. Kıdemli bankacı İsviçre bankası kargaşa dönemine girmeden önce Credit Suisse'in bilgi teknolojileri sistemlerini elden geçirmekle görevlendirilmişti.

Hannaford, 2021'de Archegos Capital'in çöküşünün sonuçlarıyla mücadele ederken, bankanın geri dönüşüne yardımcı olmak için çalışan bir dizi eski Goldman Sachs yöneticisinden biriydi. Temmuz 2021’de Credit Suisse’e katılan kıdemli bankacı bankanın o zamanki CEO’su Thomas Gottstein’e direkt olarak rapor veriyor ve Credit Suisse’in yönetim kurulunda yer alıyordu.

İsviçre bankası mart ayında UBS tarafından devralınmasının ardından kilit yöneticilerini kaybetmeyi sürdürüyor. Deutsche Bank ise yatırım bankacılığı birimini genişletmek ABD ve Avrupa’da en az 50 üst düzey sözleşme bankacısını işe alarak bu krizin etkilerinden faydalandı.

Goldman Sachs’ta yirmi yıldan uzun bir süre geçiren Hannaford bankanın bilgi teknolojileri stratejisini çalışmalarının merkezine koyan en kıdemli ve önde gelen teknoloji yöneticilerinden biri konumunda. Hannaford 2.000 kişiden oluşan bir mühendis ekibini yönetti ve son olarak kurumsal platformların ek başkanlığını ve küresel dayanıklılık başkanlığını yapıyordu.

Financial News’in finans alanında dünyanın en nüfuzlu 100 kadını listesinde sıklıkla yer alan Hannaford en son 2022 listesinde kendine yer bulmuştu. 2017'de verdiği bir röportajda Hannaford, tüm görevlerinin "inanılmaz derecede teknik" olduğunu ve kimsenin yaptığı işi anlamadığını söylemişti.

Deutsche ayrıca kısa süre önce eski ING grubu baş veri sorumlusu Anabel Almagro'yu baş veri sorumlusu olarak işe aldı.

Brexit sonrası bankacılık yarışını Paris kazandı

 

Deutsche Bank’ın şirketi DWS 25 milyon dolar ceza ödeyecek

 

Banka bilançolarında kaybedenler: Deutsche Bank ve Barclays

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)