BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank hibrit çalışmaya geçiyor----

Deutsche Bank hibrit çalışmaya geçiyor

Deutsche Bank hibrit çalışmaya geçiyor
04 Haziran 2021 - 13:17 www.finansgundem.com

Almanya’nın en büyük bankası Londra’daki çalışanlarına Haziran ayı itibariyle ofislerdeki personel sayısını artırmayı hedefliyor. Deutsche, personelin haftanın iki günü evde çalışacağı hibrit çalışma modeline geçiş yapıyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de kısıtlamaların hafifletilmesiyle Londra’daki finans devleri her geçen gün daha fazla çalışanını ofise getirmeye başladı. Almanya’nın en büyük bankası Deutsche Bank Londra ofisindeki çalışan sayısını haziran ayı itibariyle artırmaya hazırlandığını açıkladı.

Financial News’in haberine göre, Deutsche Bank İngiltere merkezli çalışanlarına 21 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada, İngiltere Hükümeti’nin kısıtlamaları kaldırma planının son aşamasına geçmesi halinde ofislere daha fazla çalışanı getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Alman bankasının İngiltere ve İrlanda CEO’su Tiina Lee banka personelini yaz boyunca kademeli olarak geri getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Deutsche Bank’ın İngiltere’de 6 bin 500 çalışanı bulunuyor. Bu çalışanların büyük bir kısmı bankanın Londra merkezinde. Lee daha önce Aralık ayında yaptığı bir açıklamada İngiltere ve İrlanda’daki çalışanların gelecekte haftada iki güne kadar evde çalışabileceğini belirtmişti.

Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca Alman bankası pandemi sonrasındaki gelecekte çalışma planları hakkında bilgi verdi. Deutsche Bank CEO’su Christian Sewing ve İnsan Kaynakları Başkanı Michael Ilgner 1 Haziran’da çalışanlarına yaptıkları açıklamada hibrit çalışma modeline geçebileceklerini söyledi. Bankanın üst düzey yöneticileri yaptıkları açıklamada hibrit çalışma pratiklerini “elimizden kaymasını istemediğimiz heyecan verici fırsat” ifadeleriyle tanımladı.

Bankanın çalışanlarıyla paylaştığı notta Alman bankasının yeni Kovid sonrası çalışma modellerinin bankanın kültürü ve işbirliği yapısına uyum sağlaması gerektiği belirtildi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre bazı Avrupa bankaları çalışanları için hibrit çalışma şemalarını özetlerken ticaret ve yatırım bankacılığı birimlerinde çalışan bankacıların muhtemelen ofiste daha fazla zaman geçireceğini söylüyor.

Deutsche Bank’ın Yatırım Bankacılığı ve Danışmanlık Birimi Başkanı Drew Goldman ve Uluslararası Müşteri Grubu Başkanı James Davies ABD’deki personeliyle 2 Mayıs’ta paylaştığı notta çalışanların 6 Eylül itibariyle ofise dönmesini planladıklarını belirtmişti.

Açıklamada, “Eğer şu anda uzaktan çalışıyorsanız lütfen bu tarihten önce veya bu tarihe kadar ofise geri dönebilmek için ekibinizle ve yöneticilerinizle birlikte planlamalara başlayın” denilmişti.

Benzer şekilde, HSBC’de de banka genelinde hibrit bir çalışma programına geçiş hazırlıkları sürüyor. Bankanın Küresel Bankacılık ve Piyasalar Başkanı Greg Guyett verdiği bir röportajda, personelin büyük olasılıkla ofiste diğer alanlarda olduğundan daha fazla zaman geçireceğini söyledi. Bankaların yatırım bankacılığı birimleri ise merkez ofislere diğer birimlerden daha önce çağırılıyor.

Şirketler hibrit çalışmaya ne kadar hazır?

 

Deutsche Bank’a kara para uyarısı!

 

Deutsche Bank: ESG yatırımları kazandırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)