BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDersimiz İstanbul----

Dersimiz İstanbul

Dersimiz İstanbul
09 Kasım 2013 - 03:12 www.finansgundem.com

Colombia Üniversitesi'nin kent araştırma kurumu Studio-x İstanbul'da. Kurulan laboratuvarda kentin geleceğiyle ilgil projeler, fikirler üretilecek

Son günlerde gittikçe yoğunlaşan trafik sorunuyla gündeme gelen İstanbul’da dün, Colombia Üniversitesi’nin kentlerin geleceğine ilişkin araştırmalarıyla dünya çapında üne sahip kurumu Studio-X faaliyete başladı.

Borusan Holding’in daha önce genel müdürlük olarak kullandığı Salıpazarı’ndaki binasında faaliyete geçen Studio-X İstanbul, kentin geleceği ile ilgili araştırma projeleri ve fikirler üreten bir ‘laboratuvar’ olarak faaliyet gösterecek. Colombia Üniversitesi’nin bizzat yönettiği New York, Amman, Bombay, Pekin, Rio de Janerio, Johannesburg ve Tokyo’daki Studio-X’lere eklenen ve ağı tamamlayan son merkez Studio-X İstanbul, ilk yılında ağırlıklı olarak araştırma projeleri gerçeleştirecek.
Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, Columbia Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Mark Wigley, Studio-X Istanbul Direktörü Selva Gürdoğan ve Colombia Üniversitesi Türkiye Temsilcisi İpek Cem Taha’nın da katılımıyla gerçekleşen bir toplantıyla Studio-X’in İstanbul’a geliş öyküsünü ve planlarını anlattı. İstanbul’un tıpkı, New York, Pekin ve daha pek çok büyük kent gibi ciddi bir trafik sorunu yaşamasını olağan gördüğünü söyleyen Columbia Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Mark Wigley, “İstanbul’un bu kadar büyük bir trafik sorununun olması, buranın aslında ne kadar cazip bir merkez olduğunu gösteriyor. Herkes burada yaşamak istiyor, burada iş yapmak, burada tatil yapmak istiyor. Dolayısıyla bu trafik yaratıyor. Bunu iyi bir şey olarak söylemiyorum. Elbette altyapı yatırımlarının eksikleri var. Ama trafik sadece İstanbul için değil, bütün büyük şehirler için bir sorun. Trafik konusuna siyasi olarak bakmamak gerekir. Trafik global bir kabustur” değerlendimesini yaptı.
Wigley, İstanbul trafiğinde ciddi bir rahatlama yaratması beklenen Marmaray’a iki kez bindiğini söyledi.

Davos’taki yanlışlık Studio-X’i getirdi

COLOMBIA Üniversitesi Dekanı Mark Wigley ile, 2011 yılındaki Davos toplantıları sırasında asistanın yanlışlıkla aldığı bir randevu sonucunda tanıştığını söyleyen Agah Uğur, “Mark’la yanlışlıkla tanıştık. Ancak Studio-X’in çalışmalarından çok etkilendim ve şehircilik açısından İstanbul ve Türkiye’nin yararlanacağı çok iyi çalışmaları olduğunu gördüm” dedi. (Hürriyet)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)