BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporDerbinin galibi Galatasaray----

Derbinin galibi Galatasaray

Derbinin galibi Galatasaray
22 Şubat 2014 - 18:38 www.finansgundem.com

Şampiyonluk için büyük koz olan Galatasaray - Beşiktaş derbisinin galibi sarı kırmızılı ekip oldu

Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın maçında zirve yarışındaki Galatasaray ezeli rakibi Beşiktaş'ı Selçuk İnan'ın penaltı golüyle 1-0 mağlup etti. Sarı kırmızılılar böylece geçen hafta kaybettiği lig ikincliğini bir hafta sonra Beşiktaş'tan devraldı ve lider Fenerbahçe'yi takibini sürdürdü.

KADROLAR:

GALATASARAY: Muslera, Veysel Sarı, Semih, Hakan, Telles, Ceyhun(Dk. 69 Yekta), Selçuk, Melo, Sneijder(Dk. 80 Gökhan Zan), Burak, Drogba
BEŞİKTAŞ: Tolga(Dk. 46 Cenk Gönen), Necip, Franco, Dany, Motta, Atiba, Veli, Gökhan, Oğuzhan(Dk. 80 Ömer Şişmaoğlu), Olcay(Dk. 69 Fernandes), Almeida

MAÇIN AYRINTILARI

Dk. 85: Beşiktaş kalecisi Cenk Gönen takım arkadaşının ayağı yüzüne gelince yerde kaldı...  Cenk 4-5 dakika süren tedavinin ardından Cenk oyuna devam etti. 
Beşiktaş'ta ilk yarıda sakatlanan Tolga Zengin yerine kaleye Cenk Gönen geçti. 
İlk yarı 1-0 Beşiktaş üstünlüğü ile sona erdi. 
Dk. 38: Dany, Veysel Sarı'ya yaptığı faule Cüneyt Çakır penaltı noktaısnı gösterdi. Selçuk İnan topu filelere gönderdi... 1-0
Mücadeleye Beşiktaş başlıyor...

Tolga'nın görme sorunu yaşadığını belirtti

Tolga çarşamba günü yapılan antrenmanda sağ omuzunun üstüne düşmüştü. Bu sakatlığa rağmen derbi maçında forma giydi. Karşılaşmada yaptığı herekertler nedeniyle aynı yerden yine sakatlandı. Fakat bu arada gözünde arpacık gibi bir olay çıkmıştı. Devre arasında görme kusuru yaşadığını ve omuzundada sıkıntı olduğunu belirtti. Bu nedenle gözündeki sıkıntı yüzünden kaleci Cenk'e terketti. Futbol Komitesinden Ahmet Kavalcı Tolga'nın görme sorunu yaşadığını bu nedenle çıktığını söyledi.

Gökhan ile Drogba hasret giderdi

Arena'daki dev derbi öncesi iki eski Chelseali Didier Drogba ile Gökhan Töre maç öncesi hasret giderdi. Maviler'in efsane ismi Drogba ile 2009-11 yılları arası Chelsea altyapısında oynadığı için tanışan ikili maç öncesi oldukça sıcak kareler verdi.  

DEFANSA AYAR

G.Saray'ı her maça farklı 11 ile çıkaran Teknik Direktör Roberto Mancini geleneği bozmadı. Geçtiğimiz hafta oynanan Antalya maçında berabere kalan sarı-kırmızılılarda yapılan defans hatalarına çok sinirlenen İtalyan çalıştırıcı sağ beke Veysel'i, stopere de Hakan Balta'yı koydu. Sabri ve Burdisso 18 kişilik kadroda yer almadı.

DROGBA SON ANDA
 
G.Saray'da önceki gün yapılan antrenmanda takım arkadaşlarından ve hocalarından övgü alan Drogba formaşı son anda kaptı. Tecrübeli oyuncunun antrenmanda attığı goller sonrası Teknik Direktör Roberto Mancini'nin özel olarak tebrik etmesi Fildişili oyuncuyu adeta ateşledi.

ERHAN ÖNAL'A PLAKET

G.Saray'ın unutulmaz kaptanlarından Erhan Önal dünkü maç öncesi,"Galatasaray Efsanelerini anıyor" kapsamında plaketini Lutfi Arıboğan'dan aldı.

Seba'yı unutmadılar

Derbiye özel koreografi hazırlayan sarı kırmızılı taraftarlar kale arkası tribününde, Amerikan Hastanesi'nde tedavi gören ezeli rakiplerinin onursal başkanını da unutmayarak, "Geçmiş olsun Süleyman Seba" pankartı açtı. 

Antalya maçının faturası defansa çıktı

Ligde son oynadığı maçta 5 maç sonra kaleisnde 2 gol birden görmenin faturasını Mancini defans hattına kesti. Burdisso'yu kadroya bile almayan İtalyan teknik adam sakatlıktan yeni çıkan Hakan Balta'ya defansın göbeğinde şans veriken bir diğer fatura da Sabri'ye çıktı. Reis'in yerine de yeni transferlerden Veysel ilk 11'de şans buldu. Ayrıca ilk 11'de 5 ybancı ile maça başlayan Mancini cankurtaran olarak Hajrovic'i yedek kulübesinde hazır tuttu.

Yönetimden tam destek

G.Saray'ın zorlu Beşiktaş ve chelsea maçlarından önce Ünal aysal Florya'da Mancini ile görüşüp takıma ve teknik heyete inançlarının tam olduğunu geçen gün bildirmişti. Bu hamlenin üzerine 2 dev maça 1 milyon dolarlık prim belirleyen sarı-kırmızılı yönetim ayrıca aldıkları kararla önce derbiye sonra da Chelsea maçlarına tam kadro giderek takıma destek verme kararı aldı. G.Saray yönetimi dün gece Arena'ya tam kadro giderek aldıkları kararı uygulamaya başladı.

Galatasaray camiasından tam destek...sarı kırmızılıarın Beşiktaş ile oynayacağı maçta takıma destek verme adına derbiye Galatasaray camiasının önde gelen isimleri akın etti.
Başkan Ünal Aysal maçın başlamasına 2 saat kala TT Arena Stadına geldi.

Eski başkan Faruk Süren, Ali Dürüst, Abdurrahim Albayrak, Refik Arkan, Türker Arslan ve birçok isim derbideydi.

Drogba, Mancini oldu!

Galatasaray’ın forveti Didier Drogba, Beşiktaş maçından önce arkadaşlarını uyardı. Derbinin başlamasına dakikalar kala tüm futbolcuları saha ortasında toplayan Fildişi Sahilili yıldız, kısa bir konuşma yaptı. Arkadaşlarına kafasını işaret ederek, “Her şey beyinde bitiyor.” algısını oluşturmak isteyen 35 yaşındaki golcünün telkinleri dikkat çekiciydi. Drogba, Şampiyonlar Ligi’nde, İtalyan devi Juventus ile deplasmanda 2-2 berabere kaldıkları mücadele öncesinde de aynı davranışta bulunmuştu. Alman futbolunun efsane isimlerinden Franz Beckenbauer, Drogba'nın hareketini eleştirmişti: “Mancini'ye saygısızlık."

Dev maçta yeni transferler sahada

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki kritik mücadelede iki takımın yeni yüzleri ilk kez görücüye çıktı. Sarı-Kırmızılılarda İtalyan hoca Roberto Mancini, Brezilyalı sol kanat Alex Telles ile eski Eskişehirsporlu sağ bek Veysel Sarı’yı 11’de görevlendirdi. Bosna Hersek’li İzet Hajroviç’i ilk 18’de düşündü. Geri dörtlünün Fransız tecrübesi Aurelien Chedjou, Arjantinli defans Guillermo Burdisso ile Tangocunun vatandaşı, orta alan Lucas Ontivero, B.Dortmund’dan transfer edilen Koray Günter, eski Bucasporlu Umut Gündoğan’a Beşiktaş derbisi görme fırsatı tanımadı. Kartal’da ise Cim Bom’dan kiralanan Kamerunlu stoper Dany Nounkeu ile sezon başında alınan Kolombiyalı savunmacı Pedro Franco, Siyah-Beyazlı formayla bu heyecanı ilk defa yaşadı. Teknik Direktör Slaven Bilic, M.P. Antalyaspor’dan gelen forvet Ömer Şişmanoğlu’nu yedek kulübesinde başlattı. ABD’li orta saha Jermaine Jones, sakatlık engeline takıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)