BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDepremzede kadın işverenlere hibe desteği verilecek----

Depremzede kadın işverenlere hibe desteği verilecek

Depremzede kadın işverenlere hibe desteği verilecek
13 Haziran 2023 - 17:29 www.finansgundem.com

Kahramanmaraş’ta kadın işverenlere hibe desteği projesi kapsamında, işletmesi zarara uğrayan veya depremden dolayı mağduriyet yaşayan işveren kadınlara toplam 500 bin dolar yardımda bulunulacak.

Kahramanmaraş'ta, depremzede kadın işverenlere hibe desteği projesinin tanıtımı yapıldı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) öncülüğünde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) destekleriyle Kahramanmaraş Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantıya 150 depremzede kadın işveren katıldı.

Proje kapsamında, işletmesi zarara uğrayan veya depremden dolayı mağduriyet yaşayan işveren kadınlara toplam 500 bin dolar yardımda bulunulacak.

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, kentin depremlerden çok olumsuz etkilendiğini, sadece evlerin ve konutların değil iş yerlerinin de çok hasar gördüğünü söyledi.

UNDP olarak depremin hemen ardından sahada olduklarını belirten Vinton, şu ifadeleri kullandı:

"Depremin maliyeti çok büyük, çok büyük bir depremdi. Bizim hepsini karşılayacak bir durumumuz yok ama sorunların çözülmesi adına elimizden geldiği kadar katkıda bulunduk. BM ajanslarına yaptıkları yardımlardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Proje kapsamında çok güzel bir ortak seçtiğimize inanıyoruz. Bu da Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası. Onlarla birlikte güzel bir katkıda bulunacağız. Göreceli olarak da elimizden geldiği kadar hızlı bir şekilde bu hibe programını başlattık. Depremden sonra böyle bir alanda başlattığımız ilk hibe programı. İlk olarak Kahramanmaraş'ta başlattık. İnşallah bu başarılı olacak, güzel bir örnek olacak. Daha sonra başka illerde ölçeği daha da arttırarak bu ve başka projeleri de uygulamaya gayret edeceğiz."

KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta büyük bir afetin meydana geldiğini belirterek, UNDP'in kadın işverenlerin iş yerlerinde uğramış oldukları kayıplara bir nebze katkıda bulunmak için 500 bin dolar destekte bulunacağını dile getirdi.

‘’HEPİMİZ BUNU DESTEKLİYORUZ’’

Projeyi çok önemli gördüğünü ifade eden Öksüz, "Hanımlara iş hayatında gittikçe daha önem veren bir Türkiye var. Hepimiz bunu destekliyoruz. Şehrimizin daha gelişmeye ihtiyacı var. Burada kadınlarımızın daha çok desteğine ihtiyacımız var." dedi.

KMTSO Başkanvekili Hikmet Gümüşer ise Kahramanmaraş'ın ticari olarak depremlerden en çok etkilenen illerden biri olduğuna dikkati çekti.

Oda olarak kentin kalkınması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Gümüşer, projenin detayları hakkında kadın işverenleri bilgilendirdi.

Kahramanmaraş’a 110 bin 681 konut yapılacak

 

YKS'ye ikameti dışında girecek depremzedelere destek

 

Depremzede kuyumculara ahşap iş yeri

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)