BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDeprem bölgesine vergi muafiyeti ----

Deprem bölgesine vergi muafiyeti

Deprem bölgesine vergi muafiyeti
25 Şubat 2023 - 06:56 www.finansgundem.com

Kamuya olan borçların yapılandırılmasına ilişki başvuru ve ödeme tarihleri ileri tarihlere çekilecek. AK Parti kaynaklarından alınan bilgiye göre düzenleme kapsamında deprem bölgesindekilere yönelik vergi muafiyeti de yer alıyor.

'Asrın felaketi'nin etkilerinin en aza indirilmesi için gerekli çalışmalar yürütülüyor. Kamuya borçların yapılandırılmasına ilişkin başvuru tarihi 30 Nisan 2023'ten 31 mayıs 2023'e, 31 Mayıs 2023 olarak belirlenen ilk taksit ödeme tarihi de 30 Haziran 2023'e çekilecek. Ayrıca deprem bölgesinde araç muayene süreleri 8 mayısa kadar uzatılacak ve bölgede yaşayanlar Veraset ve İntikal Vergisi’nden muaf olacaklar.

Canan Sakarya'nın Ekonomim'de yer alan konuyla ilgili haberi şöyle: Yaşanan deprem felaketi nedeniyle çalışmalarına ara veren Meclis 28 Şubat’ta çalışmalarına yeniden başlayacak. Meclis Plan Bütçe Komisyonunda kabul edilen ve önümüzdeki günlerde kanunlaştırılacak olan yeniden yapılandırma kanun teklifinde verilecek önergelerle deprem bölgesine dönük düzenlemeler yapılacak. AK Parti kaynaklarının verdiği bilgiye göre, deprem bölgesindekiler Veraset ve İntikal Vergisi’nden muaf olacaklar.

İşverenin 50 bin liraya kadar olan nakdi yardımları vergiden muaf olacak

Deprem bölgesinde işverenlerin çalışanlara 50 bin liraya kadar yaptıkları nakdi yardımlar sigorta primi ve vergiye tabi olmayacak. Deprem bölgesinde araç muayene süreleri 8 Mayısa kadar uzatılacak. Bu süreyi yeniden uzatma konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yetki verilecek.

Yapılandırmada başvuru ve ilk taksit tarihleri değişiyor

31 Aralık 2022 tarihinden önceki dönemlere ilişkin vergi, resim, harç olmak üzere kamuya olan borçların yapılandırılmasını öngören yasa teklifinde 30 Nisan 2023 olan son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023 olarak değiştirilecek. Buna bağlı olarak 31 Mayıs 2023 olan ilk taksit ödeme tarihide 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek.

Edinilen bilgiye göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın alanına giren düzenlemeleri içeren yeni bir torba teklifinde Meclis tatile girmeden önce Meclise gönderilmesi bekleniyor.

Depreme ilişkin vergi matrahı düzenlemesi

 

669 bin 562 mükellefin vergi borçları ertelendi

 

Depremde zarar gören vergi daireleri başka yerde hizmet verecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)