BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDenizbank GM'si Hakan Ateş'ten mesaj----

Denizbank GM'si Hakan Ateş'ten mesaj

Denizbank GM'si Hakan Ateş'ten mesaj
20 Kasım 2013 - 12:58 www.finansgundem.com

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, kredi kartı kullanımı kısıtlayacak düzenlemelerle ilgili katılıdığı TV programında açıklamalarda bulundu

Hükümetin kredi kartıyla yapılan alışverişlere sınırlama getireceği düzenlemeyle ilgili konuşan Ateş, önü açık bir sektörün kısıtlanmaması gerektiğini söyledi.
Denizbank Genel Müdürü, “Bu yıl kredi kartıyla yapılan harcama günlük 1 milyar TL seviyesinde. Kredi kartıyla harcamayı sınırladığınızda ihtiyaç ortadan kalkmıyor. Kampanyalar daraldığında tüketime ve aynı zamanda üretime de darbe vurursunuz. Kredi kartından boşalan alanı ayaklı banka ya da tefeciler doldurabilir. Nakit ekonomisi kaydi ekonomiye çevirmek ekonomiyi kayda almaktır. Türkiye’de banka hizmeti alanların oranı yüzde 42. Daha gidecek yolumuz var. İleri giden bir sektörü aşırı kısıtlamamak gerekir” dedi.
MB'NİN KARARI YABANCILARIN HOŞUNA GİTMİŞTİR
Ateş, Merkez Bankası’nın aylık repo ihalelerine son vermesi kararını da değerlendirdi. Ateş, “MB daha önce de dünkü kararının sinyalini vermişti. Piyasalara likidite verilmesinin yüzde 7,75 faizle olacağını anlamış olduk. Bu olumlu bir hareket. Dünyadaki hareketlerle de bağlantılı bir durum. Bu bir faiz hareketi değil ama koridora bağlı bir karar. Yabancıların hoşuna gitmiştir diye düşünüyorum” dedi.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • batu24 Kasım 2013 23:19

    Beyfendi telaşa gerek yok halkın hali perişan karşılık oranlarınıza biraz bakın kar odaklı bir bankasınız bu perişan hale milletin gelmesinde katkınız çok büyük

  • Bankacı23 Kasım 2013 20:13

    Yılda bir bile finans sektörünü takip eden biri Hakan Ateş'i bilir :) DenizBank'ın kurucu Genel Müdür'üdür etikette de belli olduğu üzere.. Kendisine katılmamak içten bile değil. Tüketimi bu kadar sert bir kısıtlamayla frenlemek pamuk ipliğine bağlı üretim zincirini koparabilir.

  • borsa20 Kasım 2013 17:11

    dogru dzgün başlık atın hakan ateş kim ki hükümete sitem edecek koç bile sustu

  • Borsacı20 Kasım 2013 13:52

    Çok sertmiş mesaj. Hükümet derhal istifa etmeli. Tüketim adı üstünde tüketmek, neyini teşvik edeceksin. Verimililik, tasarruf, üretim teşvik edilmeli. Gerekirse devlet üretilen malı alıp bedava Afrika'ya göndermeli. Üretmeyi öğrendiğimiz zaman adam oluruz.