Yazdır

Denizbank GM'si Hakan Ateş'ten mesaj

Tarih: 20 Kasım 2013 - 12:58

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, kredi kartı kullanımı kısıtlayacak düzenlemelerle ilgili katılıdığı TV programında açıklamalarda bulundu

Hükümetin kredi kartıyla yapılan alışverişlere sınırlama getireceği düzenlemeyle ilgili konuşan Ateş, önü açık bir sektörün kısıtlanmaması gerektiğini söyledi.
Denizbank Genel Müdürü, “Bu yıl kredi kartıyla yapılan harcama günlük 1 milyar TL seviyesinde. Kredi kartıyla harcamayı sınırladığınızda ihtiyaç ortadan kalkmıyor. Kampanyalar daraldığında tüketime ve aynı zamanda üretime de darbe vurursunuz. Kredi kartından boşalan alanı ayaklı banka ya da tefeciler doldurabilir. Nakit ekonomisi kaydi ekonomiye çevirmek ekonomiyi kayda almaktır. Türkiye’de banka hizmeti alanların oranı yüzde 42. Daha gidecek yolumuz var. İleri giden bir sektörü aşırı kısıtlamamak gerekir” dedi.
MB'NİN KARARI YABANCILARIN HOŞUNA GİTMİŞTİR
Ateş, Merkez Bankası’nın aylık repo ihalelerine son vermesi kararını da değerlendirdi. Ateş, “MB daha önce de dünkü kararının sinyalini vermişti. Piyasalara likidite verilmesinin yüzde 7,75 faizle olacağını anlamış olduk. Bu olumlu bir hareket. Dünyadaki hareketlerle de bağlantılı bir durum. Bu bir faiz hareketi değil ama koridora bağlı bir karar. Yabancıların hoşuna gitmiştir diye düşünüyorum” dedi.
Site adresi: https://www.finansgundem.com/haber/denizbank-gmsi-hakan-atesten-mesaj/400935