BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDeniz Baykal için siyasilerden taziye mesajları----

Deniz Baykal için siyasilerden taziye mesajları

Deniz Baykal için siyasilerden taziye mesajları
11 Şubat 2023 - 16:12 www.finansgundem.com

Deniz Baykal'ın vefatının ardından siyasilerden birçok taziye mesajı geldi. AK Parti, CHP, İYİ Parti, ve birçok siyasi partinin önde gelenleri taziye mesajı paylaştı.

Ankara'da 84 yaşında hayatını kaybeden Deniz Baykal'ın ardından siyaset dünyasından birçok isim taziye mesajı paylaştı.

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın vefatının ardından birçok siyasetçi taziye mesajları yayınladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter’daki hesabından “Türk siyasetinin değerli isimlerinden CHP Eski Genel Başkanı, eski bakanlarımızdan Sayın Deniz Baykal’a Allahtan rahmet niyaz ediyor; ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” mesajını paylaştı.

ŞENTOP’TAN TAZİYE

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Siyasi tarihimizin önemli isimleri arasında yer alan, Antalya Milletvekili ve Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın vefatını üzüntü ile öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve CHP camiasına başsağlığı dilerim” dedi.

İNCE: SİYASET YAPMAMI SAĞLAYAN…

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Öğrencilerimin önünde kara tahtada tebeşir kullanan beni, milletimizin önüne çıkaran, siyaset yapmamı sağlayan değerli büyüğüm, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

AK PARTİ’DEN TAZİYE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise “Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili sayın Deniz Baykalın vefatını üzüntüyle öğrendik. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜNDEN TAZİYE 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Deniz Baykal için Twitter hesabından taziye mesajı yayımladı. Kalın, “Türk siyasetinin emektar isimlerinden, tecrübeli siyasetçi ve devlet adamı, Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal’a Allahtan rahmet, yakınlarına, tüm sevenlerine ve CHP camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.

ÇAVUŞOĞLU’NDAN MESAJ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “CHP eski Genel Başkanı, eski Dışişleri Bakanlarımızdan, değerli hemşerimiz, Antalya milletvekilimiz Sayın Deniz Baykal’a Allahtan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum” mesajını paylaştı. (DHA)

TAZİYE ZİYARETLERİ

Beysukent’teki evinde sabah saatlerinde hayatını kaybeden Deniz Baykal’ın eşi Olcay Baykal, kızı Aslı Baykal ve diğer aile üyeleri bugün evde taziyeleri kabul etti.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek, Oğuz Kaan Salıcı, CHP Parti Meclisi Üyesi Hakkı Suha Okay, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, eski milletvekili Mehmet Sevigen, Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile bazı parti yöneticileri de Beysukent’teki eve gelerek aileye başsağlığı dileklerini iletti.

Aksakal, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk siyasetinin önemli bir ismini kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını dile getirerek, “Türk siyasetinde özgüvenin ve vatan sevgisinin timsali olmuş bir siyasetçiydi Deniz Baykal. Türkiye’nin tarihinde ve kaderinde önemli kilometre taşlarının belirleyicisi olmuştur. Büyük hizmetleri olmuştur. Allah gani gani rahmet eylesin. Ailesinin ve milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

KARAYALÇIN: SİYASETİN EN KURUMSALLAŞMIŞ İSİMLERİNDENDİ

Evden ayrılırken konuşan Murat Karayalçın da “Deniz Baykal CHP’nin ve Türkiye siyasetinin en kurumsallaşmış isimlerinden birisiydi. Siyaset adamımızdı, devlet adamımızdı. Cumhuriyet devrimlerinin ve CHP’nin değerlerinin inançlı, yılmaz bir savunucusuydu. Kendisini sonsuzluğa uğurluyoruz” diye konuştu.

HİKMET ÇETİN: BİR ENTELEKTÜEL KAYBETTİK

Eski TBMM Başkanı ve CHP Genel Başkanlarından Hikmet Çetin ise Deniz Baykal’la 67 yıllık dostluğu olduğunu belirterek, “1956’dan beri her olayda beraber olduk. Partide birlikte olduk, gençlikte birlikte olduk. Olcay Hanım benim sınıf arkadaşım, Siyasal Bilgilerden. Onun için çok üzgünüm. Bir entelektüel kaybettik. Bir değerli siyasetçi kaybettik” ifadelerini kullandı. Baykal’ın bir ülke sevdalısı olduğunu anlatan Çetin, ülkesinden sonra en önem verdiği şeyin CHP olduğunu söyledi. Hikmet Çetin, “Çok değerliydi. Çok iyi bir konuşmacıydı. Entelektüelliği çok üst düzeydi. Dünya olaylarını, iç politikayı, dış politikayı çok yakından izleyen, bunlar için de çok değerli görüşleri olan bir kişiydi. Allah rahmet eylesin. Çok değerli bir arkadaşımı kaybettim” değerlendirmesini yaptı.

ÖNDER SAV: YERİ KOLAY DOLMAZ

Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav da evden ayrılışında yaptığı açıklamada, 66 yıllık dostunu kaybetmekten dolayı çok üzüntülü olduğunu dile getirerek, “Çok uzun yıllar birlikte çok şeyi bölüştük. En son 10 yılı aşkın genel sekreterliğini yaptığım Deniz Baykal’ın Türkiye'de siyaset dünyasındaki yerinin kolay dolacağını sanmıyorum. Önemli bir devlet adamıydı. 84 yıllık ömrüne pek çok şeyi sığdırdı. Akademisyenliğinin yanında siyasette iz bırakan ender insanlardan biriydi” ifadelerini kullandı. Baykal’ın, kararlı, dik duruşlu bir insan olduğunu söyleyen Sav, “Doğrularıyla yürüdü. Hiç hak etmediği bir sonla noktalandı ömrü” dedi.

AKSAKAL: BÜYÜK HİZMETLERİ OLMUŞTUR

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ise Türk siyasetinin önemli bir ismini kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını dile getirerek, “Türk siyasetinde özgüvenin ve vatan sevgisinin timsali olmuş bir siyasetçiydi Deniz Baykal. Türkiye’nin tarihinde ve kaderinde önemli kilometre taşlarının belirleyicisi olmuştur. Büyük hizmetleri olmuştur. Allah gani gani rahmet eylesin. Ailesinin ve milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

OĞUZ KAAN SALICI: ACIMIZ BÜYÜK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da çok önemli bir siyasetçiyi kaybettiklerini dile getirerek, “Çok erken yaşlarda siyasette ön saflarda yer almış, Türkiye için önemli görevlerde bulunmuş, CHP’nin başarılı olması için fedakarlıklarda bulunmuş bir siyasetçiydi Sayın Deniz Baykal. Uzun zamandan beri sağlık problemleri yaşıyordu. Bugün kendisini kaybettik. Acımız büyük” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Deniz Baykal'ın ailesine taziye

 

Deniz Baykal'ın siyasette geçen 55 yılı

 

Deniz Baykal hayatını kaybetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)