BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDemirbank davasında flaş gelişme!----

Demirbank davasında flaş gelişme!

Demirbank davasında flaş gelişme!
21 Temmuz 2015 - 14:32 www.finansgundem.com

AİHM, Demirbank hissedarlarının açtıkları davalarda 'adil yargılama hakkı'nın ihlal edildiğine karar verdi

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Aralık 2000'de yönetimine el konulan ve TMSF'ye devredilen Demirbank için Banka'nın o tarihteki  hissedarları Cıngıllıoğlu Holding, Sema Cıngıllıoğlu ve Michael Reisner tarafından açılan davalarda, şikayetçileri haklı buldu.
 
AİHM, gerek Cıngıllıoğlu Holding ve Sema Cıngıllıoğlu tarafından  açılan davada, gerekse Michael Reisner'in açtığı davada Türkiye'nin  Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) adil yargılanma hakkıyla  ilgili 6. ve mal ve mülkiyetin korunmasıyla ilgili 1. protokolün 1. Maddesini ihlal ettiğine hükmetti.
 
AİHM'den yapılan açıklamada, davacı tarafların zararlarının nasıl tazmin edileceği konusunda kararın henüz hazır olmadığını, bu konuda değerlendirmenin ileri bir tarihte yapılacağını duyurdu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin03 Eylül 2015 11:44

    borsaya açık bir bankanın satışına izin verilirken küçük yatırımcıların korunmaması, bence AİHM kararında bu da göz önünde bulundurulur.

  • Mehmet Açıksöz21 Temmuz 2015 18:40

    AHİM likidite problemi nedeniyle el konulan Demirbank da bile böyle karar verdiyse ne likidite ne de sermaye problemi olan Bank Asya da devleti iyi bir tazminat bekliyor. Tazminatın kararı alan BDDK yöneticilerine ödettirilmesi lazım ki bir daha bürokratlar devleti zarara sokacak kararlar almasınlar.

  • dursun özlü21 Temmuz 2015 16:10

    zamanında imf'nin vereceği kredi için hsbc'ye peşgeş çekilen demirbankı şu anki şubeleriyle birlikte iade ederlerse olay kapanır