BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDeloitte yüzlerce çalışanının işine son verecek----

Deloitte yüzlerce çalışanının işine son verecek

Deloitte yüzlerce çalışanının işine son verecek
22 Nisan 2023 - 12:40 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük mali denetim firmalarından Deloitte, ABD'de yüzlerce çalışanının işine son vereceğini açıkladı.

Küresel denetim ve danışmanlık şirketlerindeki işten çıkarma dalgası büyüme devam ediyor. Son olarak dört büyük muhasebe kuruluşundan Deloitte, ABD’de yüzlerce çalışanının işine son vereceğini açıkladı.

Mevcut küresel ekonominin yansımaları olarak ABD’deki işten çıkarma dalgası her geçen gün büyüyor. Artan maaliyetler ve anlaşma faaliyetlerindeki düşüş büyük danışmanlık şirketlerini de etkiledi.

Ernst & Young’ın (EY) ABD’de yaklaşık 3.000 çalışanını “aşırı kapasite” sebebiyle işten çıkaracağını duyurmasının 4 gün sonra Deloitte de bugün işten çıkarmalara başlayacağını bildirdi.

1200 ÇALIŞANINI İŞTEN ÇIKARACAK

Dünyanın önde gelen muhasebe, denetim, vergi ve yönetim danışmanlığı hizmeti sunan şirketlerinden Deloitte, ABD’deki iş gücünün yaklaşık yüzde 1,5’lik kısmını yani 1200 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

Deloitte’taki işten çıkarmaların, birleşme ve satın alma faaliyetlerindeki düşüşten etkilenen finansal danışmanlık gibi alanlarda daha yüksek olacağı söylendi.

Bir Deloitte sözcüsü yaptığı açıklamada, “ABD’deki işletmelerimiz güçlü müşteri talebi yaşamaya devam ediyor. Belirli uygulamalardaki büyüme ılımlı hale geldikçe, gerektiğinde mütevazı personel aksiyonları alıyoruz” dedi.

EY VE KPMG’DE BİNLERCE ÇALIŞANINI İŞTEN ÇIKARDI

EY, bu hafta başında ABD çalışanlarının yüzde 5’ine yani 3 bin çalışanının işine son vereceğini açıklamıştı.

EY ABD'den yapılan açıklamada, kararın mevcut ekonomik koşullar, kâr dağıtamama oranının yüksek olması ve şirketin bazı bölümlerinde “aşırı kapasite” görülmesinin etkilerinin değerlendirilmesinin ardından alındığı ifade edildi.

KMPG ise şubat ayında ABD’deki çalışanlarının yaklaşık yüzde ikisini oluşturan 700 çalışanını ve Avusturalya’da yaklaşık 200 kişiyi işten çıkaracağını duyurmuştu.

KPMG’nin danışmanlık işinden sorumlu başkan yardımcısı Carl Carande konuya ilişkin yaptığı açıklamada kararının, “şirketin iş gücünü piyasadaki mevcut ve beklenen taleple daha uyumlu hale getirmesi gerektiğinden” alındığı bildirildi.

Diğer bir yandan küresel danışmanlık firması McKinsey & Co da şubat ayında en büyük işten çıkarmalardan birinde yaklaşık 2 bin kişiyi işten çıkarmayı planladığı bildirilmişti.

TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİ DE AYNI KARARI ALDI

Yükselen enflasyon ve olası resesyon, endişelere neden olurken özellikle ABD’de birçok teknoloji şirketi, geçen yıl itibarıyla binlerce kişiyi işten çıkarma ya da yeni işe alımlara ara verme kararı almaya başlamıştı.

Bu şirketler arasında Meta, Amazon, Microsoft ve Google’ın ana kuruluşu Alphabet gibi teknoloji sektörünün önde gelen firmalarının bulunması dikkati çekmişti.(Sözcü)

Meta, daha fazla çalışanı işten çıkaracak

 

Danışmanlık devi 3 bin kişiyi işten çıkaracak

 

UBS-Credit Suisse çalışanların yüzde 30'unu işten çıkaracak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)