BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakDeğerli konut vergisi yürürlüğe girdi----

Değerli konut vergisi yürürlüğe girdi

Değerli konut vergisi yürürlüğe girdi
15 Ocak 2021 - 09:24 www.finansgundem.com

2020'de uygulaması 1 yıl ertelenen Değerli Konut Vergisi için tebliğ Resmi Gazete'de bugün yayımlandı. Değeri 5 milyon TL'den fazla olan konutlar için uygulanacak vergide tek konutu olanlar muaf tutuluyor.

Değerli konut vergisi uygulama esasları belirlendi. Türkiye sınırları içinde mesken nitelikli tek taşınmazı olanların vergiden muaf tutulacağına dair geçen yıl yapılan düzenleme, bu tebliğde de yer aldı.

Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğe göre; birden fazla mesken nitelikli taşınmazı bulunanların değerli konut vergisinin konusuna giren en düşük değerli mesken nitelikli tek taşınmazı (intifa hakkına sahip olunması hâli dâhil) için değerli konut vergisi muafiyeti uygulanacak. Muafiyet, bu kişilerin tek meskene hisse ile sahip olmaları halinde hisselerine ait kısım için de geçerli olacak.

BİNDE 3’TEN BİNDE 10’A KADAR VERGİ

Değerli konut vergisine tabi mesken nitelikli taşınmazlardan değeri;

* 5 milyon TL ile 7.5 milyon TL arasında olanlar; 5 milyon TL’yi aşan kısmı için binde 3

* 10 milyon TL’ye kadar olanlar; 7.5 milyon TL’si için 7,500 TL, fazlası için binde 6

* 10 milyon TL’den fazla olanlar; 10 milyon TL’si için 22,500 TL, fazlası için binde 10 oranında vergilendirilecek.

SINIRLAR YENİDEN DEĞERLEME ORANINDA ARTACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan değerli konut vergisi uygulama genel tebliğine göre, mesken nitelikli taşınmaza gerek paylı mülkiyet, gerekse elbirliği mülkiyet halinde malik olunması durumunda, matrah olarak taşınmazın toplam değeri esas alınacak. Vergi oranlarına esas mesken nitelikli taşınmaz değerlerinin alt ve üst sınırları, her yıl yeniden değerleme oranının yarısı nispetinde artırılacak.

Mükellefler beyannamelerini, mesken nitelikli taşınmazın bulunduğu yer belediyesinden alınan bina vergi değerini gösteren belgeyi eklemek suretiyle, ilgili yılın 20 Şubat tarihine kadar taşınmazın bulunduğu yerin vergi dairesine verecekler. Gelir veya kurumlar vergisi yönünden mükellefiyeti bulunan mükellefler ise değerli konut vergisi beyannamelerini bağlı bulundukları bu vergi dairelerine verecekler.

Karşılıklı olmak şartıyla yabancı devletlere ait olup elçilik ve konsolosluk olarak kullanılan mesken nitelikli taşınmazlar ile elçilerin ikametine ait mesken nitelikli taşınmazlar, Türkiye’de bulunan milletlerarası kuruluşlara, milletlerarası kuruluşların Türkiye’deki temsilciliklerine ait mesken nitelikli taşınmazlar, genel ve özel bütçeli idarelerin, belediyelerin, üniversitelerin ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının sahibi olduğu mesken nitelikli taşınmazlar değerli konut vergisinden muaf olacak.

Yıllık gelir vergisinde 2021 beyan hadleri ve istisnaları

 

Zamların ne kadarını vergiyle ödüyoruz?

 

Gelir vergisinde hangi dilimdesiniz?

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mtu15 Ocak 2021 21:16

    10 milyon tl lik 10 odalı küçük bir villam var emekli maaşı ile geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Başka evim yok. Şimde ben 22.500 tl + %010 oranında vergilendirilecek miyim? Yoksa muaf mıyım? :D 

  • Şahin kus15 Ocak 2021 18:09

    Yeni bir vergi geldimi önce küçük çapta yapılır ve millet alıştırilir,sonra yavaş yavaş diğer konut larada bu yayginlastirilir.baska çözüm yokmu? Bu tür yöntemleri herkes yapıyor,üretmeden,yaratmadan sadece vergi ile büyümek vergi arttığı zaman enflasyonda artıyor,yabancilarda enflasyon yok denecek kadar az ,demekki vergi,,kuraklık,sel ,dolu onları etkilemiyor,bizde ramazan ayı bile zam için bahane kullanılıyor,yani enflasyonu kendimiz yaratiyoruz