BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeFi bankalar için büyük risk----

DeFi bankalar için büyük risk

DeFi bankalar için büyük risk
11 Nisan 2022 - 16:17 www.finansgundem.com

Ünlü teknoloji yatırımcısı Cathie Wood, adem-i merkeziyetçi finans devriminin geleneksel bankalar için büyük bir problem oluşturduğunu söyledi. Wood dev bankalardaki maaş artışlarını DeFi şirketlerine bağlıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para birimleri öncelikle eski tip finans kurumlardan kaçınmak için yaratıldı. Ark Invest’in CEO’su Cathie Wood’a bankalar kripto para birimlerinin güçlenmesiyle birlikte nihayet kendilerini büyük bir problemle karşı karşıya hissediyor olabilir.

Yüksek riskli ve yüksek ödüllü yatırım stratejileriyle bilinen ünlü teknoloji yatırımcısı Cathie Wood CNBC’deki röportajında adem-i merkeziyetçi finansa (DeFi) olan yatırımcı ilgisinin geleneksel bankacılığı tehdit ettiğini söyledi. Wood, DeFi’deki krediler söz konusu olduğunda ‘değişim payı’ (share shift) oluştuğunu sözlerine ekledi.

Wood açıklamasında, “Bankaların büyük bir problemi var. Yeteneklerini kriptoya kaybediliyor bu yüzden de yeni yetenekleri cezbedebilmek için maaşlarını yükseltiyorlar ve işlerini de DeFi’ye kaybediyorlar. Kredi verme ve tasarruf etme işlerinin birçoğunu şu anda DeFi gerçekleştiriyor” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre adem-i merkeziyetçi finans terimi çatı bir kavram. Bu terimin kapsamında uçtan uca şifreleme servisleri, blockchain alanında oluşturulan hizmetler ve geleneksel olarak bu tür hizmetlere erişimi sağlayan kurumlara olan ihtiyacı olan bütün ürün ve hizmetler yer alıyor.

Wood finansal yapıdaki diğer parça olan siyasi kurumların da kripto konusundaki gelişmelere olumlu yanıt vermeye başladığına dikkat çekti. Wood, “Gördüğümüz şey bir yıl öncesine göre 180 derece farklı” ifadelerine yer verdi.

Teknoloji yatırımcısı, daha önce kripto ile ilgili endişelerini dile getiren ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın politik duruşundaki değişime dikkat çekti. Yellen daha önceki açıklamalarında kriptonun çevre konusunda oluşturabileceği muhtemel sorunlara ve yasadışı faaliyet risklerine karşı olduğunu belirtmişti.

Wood, Yellen’ın fikir değişikliğine ilişkin açıklamasında, “O zamanlar bu soruların bana sorulduğunu hatırlıyorum ve o dönemde de teknolojiyi ve yeni varlık sınıfının enstrümanlarını temellerine bakarak incelemediğini söylemiştim. Görünüşe bakılırsa üzerinde çalıştığı anlaşılıyor” dedi.

Ark, Eylül 2015 itibariyle Bitcoin yatırımı yapan halka açık ilk varlık yöneticisi şirket konumunda bulunuyor. Wood, firmanın halen Bitcoin’in fiyatının 2030’a kadar 1 milyon dolara civarına ulaşacağını öngördüğünü açıkladı.

Küresel düzenleyiciden DeFi uyarısı

 

Cathie Wood: Küresel enflasyonun sonu geliyor

 

ABD'nin dev bankalarının yatırım bankacılığı gelirlerinde yavaşlama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)